Facebook Twitter Email Pinterest

Riihimäki-rallia rakennetaan täysillä

01.01.2012 / Riihimäki-rallia rakennetaan täysillä

Riihimakirallilogo2012kevyt.jpg

Ralli SM -kauden 2011 aloittavan Riihimäki-rallin järjestelykoneisto on täydessä vauhdissa. Vaikka tämänhetkiset keliolosuhteet ovat jo useat kisajärjestäjät pistäneet selkä seinää vastaan ja pakottaneet perumaan kilpailuja, ei Riihimäellä vielä tällaista ratkaisua olla tehty. Kilpailunjohtaja Timo Rintakoski kertoi, että usko paraneviin keleihin on kova.
"Täysillä tehdään töitä täällä, ja kaikki onkin kutakuinkin jo kunnossa. Pakkasta odotetaan kovasti, ja viime hetken tiedot antavat jo sellaisesta pientä viitettäkin. Kunhan muutama päivä ja yö olisivat reilusti pakkasella eikä lunta tulisi vielä tässä vaiheessa, rallitiet olisivat hienossa kunnossa. Teillä on niin paljon vettä, että jos se kunnolla jäätyy, ovat tiet mitä mainioimmat. Näinä päivinä tiet ovat kuitenkin samassa kunnossa kuin yleensä vapun aikoihin, jolloin suuret lumimäärät ovat sulaneet ja pehmentäneet tiet", kertoi Rintamäki.

Riihimäellä on aiemminkin oltu kriittisen tilanteen kanssa tekemisissä.
"Vuonna 2008 oli aika lailla samanlainen keli. Vasta kisaa edeltävänä yönä tuli melkein 10 astetta pakkasta, joten kisa päästiin aamulla aloittamaan, eikä mitään ongelmia lopulta ollut", kertaa Rintamäki.
"Nyt kun on nuotitettavasta kisasta kyse, on päätöksiä tietenkin tehtävä ennen viimeistä aamua, jottei pitkämatkalaisia turhaan ajateta ympäri Suomea. Olemme tässä vaiheessa suunnitelleet, että keskiviikkopäivänä ennen kisaa on päätös kisan perumisesta tai ajamisesta tehtävä."

Riihimäkeläisten kisan reitti on pituudeltaan 93 kilometriä. Tiet ovat pääasiassa yksityisteitä, muttei mitään pieniä kärrypolkuja sentään. Valtionteitä ei tämän vuoden reitille paljoakaan osunut.
"Sanoisin, että keskikokoista tietä ja enemmän nopeampaa kuin ihan hidasta on odotettavissa", pohtii Rintamäki.

Kun Ralli SM -sääntöihin tulevalle kaudelle tuli muutos, että rallirenkaiden merkkiä ja mallia ei enää määrätä, olisivat kilpailijat myös toivoneet lunta tänne eteläänkin, jotta rengastestiä tulevaa kautta varten olisi voinut tehdä. Nyt monien rengastestiä ajavien on pitänyt matkustaa monta sataa kilometriä pohjoista kohti.
"Mikäli kelit sallivat, yritämme järjestää perjantaina kuljettajille "shake down" -pätkän, jossa voi vielä viimeisiä säätöjä tehdä. Tästä tiedotetaan kilpailijoille viimeistään nuotitusaamuna perjantaina", jutteli Rintamäki.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa