Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko haluaa osakisavoittajaksi

02.01.2012 /

Mitsu.jpg

Viidenteen täyteen SM-sarjaansa starttaava Riku Tahko lähtee uuteen kauteen erittäin motivoituneena. Espoolainen on jo useasti mainittu kuuluvan niiden kuljettajien joukkoon, joka kauden lopussa saa SM-mitalin kaulaansa.
"Jo on korkea aikakin", tokaisee Tahko, eikä suinkaan nimen mainitsemisen vuoksi, vaan siksi, että miehen mielestä nyt olisi vihdoin edessä se kausi, jolloin mitalista ajetaan tosissaan.

"Oltiin jo viime kaudellakin hyvässä vauhdissa, mutta SM-sarja on niin kova ja tasaväkinen, ettei pistesaldoon saa tulla yhtään nollakisaa, meillä niitä oli kaksi."

Nyt Tahko ja kartanlukijansa Markus Soininen ovat valmistautuneet huolellisesti. Olemme treenanneet hyvin ja kaiken pitäisi olla miehistön puolesta kunnossa. Jyväskylässä Neste OIl Rallissa kaatunut menopeli on rakennettu täysin uusiksi. Parhaillaan auto odottaa etuovia ja penkkejä, minkä jälkeen edessä on testien ajaminen ennen Riihimäki-rallia, SM-sarjan ensimmäistä osakisaa.

"Ihan sama tekniikka autossa on kuin ennenkin, mutta rakennettiin auto vain täysin uudestaan. R4 ei vielä tässä vaiheessa mahtunut budjettiin, mutta toivottavasti myöhemmin", kertoo Tahko, joka sai uudelle kaudelle helpotusta budjettiasioissakin kansainvälisen yhteistyökuvion varmistuttua.

"Raakaa nopeutta on saatava lisää. Viime kaudella oltiin jo lähellä kärkeä välillä. Ehdottomia tavoitteita meille ovat ensiksi erikoiskokeen pohja-aika ja sitten osakisavoitto. Jos vauhti sitten riittää näihin, mahdollisuuksia on vähintään mitaleille", pohtii Tahko.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa