Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko haluaa osakisavoittajaksi

02.01.2012 / Riku Tahko haluaa osakisavoittajaksi

Mitsu.jpg

Viidenteen täyteen SM-sarjaansa starttaava Riku Tahko lähtee uuteen kauteen erittäin motivoituneena. Espoolainen on jo useasti mainittu kuuluvan niiden kuljettajien joukkoon, joka kauden lopussa saa SM-mitalin kaulaansa.
"Jo on korkea aikakin", tokaisee Tahko, eikä suinkaan nimen mainitsemisen vuoksi, vaan siksi, että miehen mielestä nyt olisi vihdoin edessä se kausi, jolloin mitalista ajetaan tosissaan.

"Oltiin jo viime kaudellakin hyvässä vauhdissa, mutta SM-sarja on niin kova ja tasaväkinen, ettei pistesaldoon saa tulla yhtään nollakisaa, meillä niitä oli kaksi."

Nyt Tahko ja kartanlukijansa Markus Soininen ovat valmistautuneet huolellisesti. Olemme treenanneet hyvin ja kaiken pitäisi olla miehistön puolesta kunnossa. Jyväskylässä Neste OIl Rallissa kaatunut menopeli on rakennettu täysin uusiksi. Parhaillaan auto odottaa etuovia ja penkkejä, minkä jälkeen edessä on testien ajaminen ennen Riihimäki-rallia, SM-sarjan ensimmäistä osakisaa.

"Ihan sama tekniikka autossa on kuin ennenkin, mutta rakennettiin auto vain täysin uudestaan. R4 ei vielä tässä vaiheessa mahtunut budjettiin, mutta toivottavasti myöhemmin", kertoo Tahko, joka sai uudelle kaudelle helpotusta budjettiasioissakin kansainvälisen yhteistyökuvion varmistuttua.

"Raakaa nopeutta on saatava lisää. Viime kaudella oltiin jo lähellä kärkeä välillä. Ehdottomia tavoitteita meille ovat ensiksi erikoiskokeen pohja-aika ja sitten osakisavoitto. Jos vauhti sitten riittää näihin, mahdollisuuksia on vähintään mitaleille", pohtii Tahko.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa