Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko haluaa osakisavoittajaksi

02.01.2012 / Riku Tahko haluaa osakisavoittajaksi

Mitsu.jpg

Viidenteen täyteen SM-sarjaansa starttaava Riku Tahko lähtee uuteen kauteen erittäin motivoituneena. Espoolainen on jo useasti mainittu kuuluvan niiden kuljettajien joukkoon, joka kauden lopussa saa SM-mitalin kaulaansa.
"Jo on korkea aikakin", tokaisee Tahko, eikä suinkaan nimen mainitsemisen vuoksi, vaan siksi, että miehen mielestä nyt olisi vihdoin edessä se kausi, jolloin mitalista ajetaan tosissaan.

"Oltiin jo viime kaudellakin hyvässä vauhdissa, mutta SM-sarja on niin kova ja tasaväkinen, ettei pistesaldoon saa tulla yhtään nollakisaa, meillä niitä oli kaksi."

Nyt Tahko ja kartanlukijansa Markus Soininen ovat valmistautuneet huolellisesti. Olemme treenanneet hyvin ja kaiken pitäisi olla miehistön puolesta kunnossa. Jyväskylässä Neste OIl Rallissa kaatunut menopeli on rakennettu täysin uusiksi. Parhaillaan auto odottaa etuovia ja penkkejä, minkä jälkeen edessä on testien ajaminen ennen Riihimäki-rallia, SM-sarjan ensimmäistä osakisaa.

"Ihan sama tekniikka autossa on kuin ennenkin, mutta rakennettiin auto vain täysin uudestaan. R4 ei vielä tässä vaiheessa mahtunut budjettiin, mutta toivottavasti myöhemmin", kertoo Tahko, joka sai uudelle kaudelle helpotusta budjettiasioissakin kansainvälisen yhteistyökuvion varmistuttua.

"Raakaa nopeutta on saatava lisää. Viime kaudella oltiin jo lähellä kärkeä välillä. Ehdottomia tavoitteita meille ovat ensiksi erikoiskokeen pohja-aika ja sitten osakisavoitto. Jos vauhti sitten riittää näihin, mahdollisuuksia on vähintään mitaleille", pohtii Tahko.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa