Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Eskelinen pettyi sijoitukseensa

15.01.2012 / Mikko Eskelinen pettyi sijoitukseensa

Täydellisissä talviolosuhteissa Riihimäen ympäristössä ajetussa ralliautoilun SM-sarjan avausosakilpailussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 39, ei onnistunut avaamaan pistepussiaan, vaan oli kahdeksan erikoiskokeen ja 93 erikoiskoekilometrin mittaisessa rallissa pakotettu tyytymään mykistävään pettymykseen johtaneeseen 13. sijaan.

Kilpailua edeltäneenä iltana kovavauhtisen ulosajon testierikoiskokeellaan kokenut Eskelinen ei kartanlukijansa Arto Kapasen kanssa koko rallin aikana saanut piiskattua itseään kärkivauhtiin. Ulosajossa itseluottamukseen tulleen lommon sekä vähäisten testikilometrien seurauksena kokeneen moottoriurheilumiehen roolina oli näytellä statistin roolia PrintSport Racing -rallitiimin nuoren Esapekka Lapin ajaessa menestystä.

Vaikka Eskelinen oli pettynyt omaan vauhtiinsa, oli hän enemmän kuin iloinen Esapekka Lapin historiallisesta debyyttivoitosta, Juha Salon hopeasijasta, Joni Nikon neljännestä ja Jukka Korhosen viidennestä sijasta. Nämä neljä viidestä kärkimiestä luottavat hänen tapaansa PrintSport Racingin palveluihin.
" Vauhtini katosi testierikoiskokeen ulosajoon enkä siten koko upean rallin aikana yltänyt tasolleni. Olisi pitänyt ajaa rohkeammin ja ottaa riskejä, mutta tällä kertaa ne jäivät vain haaveeksi, kiteytti Eskelinen talviunilla oloaan.

"En silti suostu mököttämään, vaan nyt niellään pettymys ja välittömästi aletaan valmistautua tammikuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemellä ajettavaan Arctic Lapland Ralliin. Mörkö on saatava hartioilta pois."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa