Facebook Twitter Email Pinterest

"""Tosi makee kisa tulossa"""

24.01.2012 / """Tosi makee kisa tulossa"""

p-akk-salo.jpg

Ralli SM -sarjan avauskisassa Riihimäellä pari viikkoa sitten pienen pettymyksen kokenut Juha Salo odottaa viikonlopun Arctic Lapland Rallista mielenkiintoista. Tulevaan koitokseen on väliajalla valmistauduttu huolellisesti. Autoon on tehty pieniä muutoksia ja testiäkin ajettu.
"Olen harjoitellut pitää oikeata jalkaa oikeassa asennossa, jotta Rovaniemellä mennään taas kovaa", paljasti Salo kesken nuotituspäivän.

Rovaniemen Arctic Lapland Rallissa kilpailijat ovat parhaillaan tutustumassa reittiin. Salo oli Kemijärvellä pitämässä pientä taukoa nuotituksen lomassa ja oli oikein tyytyväinen näkemäänsä sekä kokemaansa.
"Täällä näyttää todella hienolta. Lunta on enemmän kuin pitkään aikaan, ja tiet ovat todella makeassa kunnossa. Penkatkin ovat kestäviä, kyllä niihin kelpaa nojailla. Kaiken lisäksi järjestäjät ovat auranneet jääpohjaiset tiet todella hyvin. Hieno kisa on tulossa."

Salo ja kartanlukijansa Marko Salminen olivat jo kaikki erikoiskokeet nuotittaneet. Jotain tarkistuksia vielä on edessä, samoin kuin yleisöerikoiskokeen nuotitus.
"Jännä kisa tulee, se on varma. Mihinkään hölmöilyihin ei ole varaa, sillä täältä saadaan vain yhdet pisteet."

"Tiet ovat todella haastavia ja kapeitakin, mutta tiedän, että meistä jokainen kaikkensa täällä yrittää antaa. Toivon mukaan kisan ratkaisut on saatu jo aikaan ennen lauantain viimeistä 46-kilometristä pätkää. Jos sinne jää vielä ratkaistavaa, se on varma, että vielä voi tapahtua ihan mitä vain", pohtii Salo.

Riihimäellä voittajaksi ajoi vasta nelivetoisiin noussut Esapekka Lappi, joka jätti Salon kakkoseksi, ja Mikko Pajunenkin kolmantena meni todella kovaa. Yllättikö nuorten miesten vauhti?
"Ei se oikeastaan yllättänyt, tai no, ehkä vähän. Esapekka on uutta nousevaa voimaa ja oli valmistautunut huolellisesti ajamalla paljon testiä, joten näinhän se pitää tehdäkin."

"Nyt on kuitenkin uusi kilpailu, ja Riihimäki unohdettu."
"Ehkä siellä Riksussa kakkosella vähän liikaa kattelin, jäin ratkaisevasti jo siinä. Kun vielä rengasvalinta meni kerran vähän pieleen, päätettiin tulla ainakin maaliin eikä lähdetty vikalla enää hulluttelemaan", myönsi Salo lopulta pienen maanittelun jälkeen.

"En ole missään tapauksessa antanut yhtään periksi. Odotan innolla päästä ajamaan, ja sit yritetään mennä, mitä pystytään", lupaa Salo.

Juha Salo-Marko Salminen starttaavat kisaan numerolla 1, mutta vasta toisena autona reitille Esapekka Lapin ja hänen kartanlukijansa Janne Fermin perään. Kolmantena reitille starttaa Mikko Pjunen saaden peräänsä Riihimäellä lievästi yllättäen neljänneksi ajaneen Joni Nikon. Jukka Korhonen lähtee viidentenä autona reitille.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa