Facebook Twitter Email Pinterest

Arctic Lapland Ralli alkamassa

27.01.2012 / Arctic Lapland Ralli alkamassa

mantyvaara.jpg

Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu, Arctic Lapland Ralli, alkaa puolilta päivin. Kilpailijat ovat maanantaista torstaihin tutustuneet reittiin, ja kaikki ovat kertoneet pelkästään hyviä uutisia reitistä. Jääpintaiset tiet ovat todella upeassa kunnossa. Pakkastakaan ei tällä hetkellä ole kuin noin 15 astetta, aurinko nousee täysin pilvettömällä taivaalla horisontin takaa ja paistaa aivan täysillä taivaan rannassa. Puut ovat lumisia, maisema on silminkantamattomiin puhtaan valkoinen, varsinkin kun sitä katselee täältä Mäntyvaaran raviradan tuomaritornista isojen ikkunoiden läpi lämmitetyssä toimistossa.

Mäntyvaaran erikoiskoe ajetaan kisan aikana kolmesti. Ensimmäinen erikoiskoe täällä alkaa noin klo 12.30. Tämä 3,7 kilometrin mittainen ajoura näyttää olevan loistavassa kunnossa, ja aivan tässä pääkatsomon ja tuomaritornin edessä on rakennettu hyppyri, joka on tänä vuonna hieman terävämpi kuin aiemmin.

Huoltoalueella kilpailijat ovat eilen illalla ja aamun aikana rakentaneet huoltopisteensä toimintakuntoon. Kilpailuun ilmoittautui 126 kuljettajaparia, joten huoltoparkissa on mukavasti tunnelmaa, varsinkin sitten, kun yleisö alkaa saapua paikalle seuraavan tunnin aikana.

Siinä missä kilpailijat kilvan kehuvat reittiä, nousee keskusteluun myös mukaan se, että ohituspaikat ovat täällä aika vähissä. Lunta on paljon, eikä tietä takana tulevalle ihan helposti pysty antamaan. Erikoiskokeille lähtiessä pitää varautua siihen, että kaikenlaista voi tapahtua.

Kaikin puolin mielenkiintoinen kisa on alkamassa. Pystyykö Esapekka Lappi S2000-luokitellulla Fiestallaan pitämään Juha Salon takanaan? Entä minkälaiseen vauhtiin Mikko Pajunen yltää täällä Kaj Lindströmin kanssa? Entä onko Jukka Korhonen päässyt jo sinuiksi nelivetoisen kanssa? Mitä tekevät Ari Vihavainen ja Riku Tahko? Entä Joni Nikko, Jussi Tiippana, Kari Ali-Rantala ja Arto Juolahti? Vai nouseeko tuon kymmenikön takaa vielä uusia haastajia...?

Kaksivetoisissa tuttu tiukka sekuntitaistelu jatkuu täällä aivan varmasti. Pystyykö Jussi Vainionpää pitämään muut takanaan? Entä näyttävätkö vanhat konkarit Ville Hautamäki ja Kalle Pinomäki muille, miten täällä pitää mennä? Entä mikä on Riihimäen väliin jättäneen Jaro Kinnusen vauhti? Joonas Lindroosinkin taidot tiedetään, miten taittuvat lapin tiet kaksivetoisella? yms. yms.

Näitä taisteluita ette voi olla seuraamatta! Kilpailu alkaa siis klo 12.00 Rovaniemen keskustasta, kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen kilpailijat tulevat päivän ensimmäiseen huoltoon Mäntyvaaraan, minkä jälkeen ajavat kolme erikoiskoetta ennen huoltoa ja yötaukoa. Pysykää siis kuulolla!

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa