Facebook Twitter Email Pinterest

Ensimmäinen huolto takana

27.01.2012 / Ensimmäinen huolto takana

saku.jpg

Saku Vierimaa nautiskeli Mäntyvaaran yleisökatsomon eteen tehdyllä hyppyrillä. Vierimaa oli pätkän kolmanneksi nopein. Kuva: Marko Mäkinen

Arctic Lapland Ralli jatkuu muutaman minuutin kuluttua erikoiskokeella 3, joka on legendaarinen Hanhikosken 32,40 kilometrin mittainen pikataival. Kahden erikoiskokeen jälkeen kilpailijat kävivät puolen tunnin mittaisessa huollossa ja suuntasivat sitten kohti päivän kahta metsäpätkää sekä ensimmäisen päivän päättävää Mäntyvaaran ravirataa.

Nelivetoisten SM1-luokassa Juha Salo oli ensimmäisellä erikoiskokeella Mäntyvaarassa 0,6 sekuntia Esapekka Lappia nopeampi, mutta kakkosella Aitan 23,18 kilometrin mittaisella erikoiskokeella Lappi täräytti 16 sekunnin pohjat. Salo kertoili huollossa, että jotain ongelmia auton kanssa oli. Moottori ei tuntunut ottavan riittävän reippaasti kierroksia ja jostain syystä kesken pätkän öljyäkin alkoi lentää auton tuulilasille. Huoltoalueelle kiersi tieto, että Salon auton öljytikun vieteri olisi löystynyt, eikä tikku siksi pysynyt ajon aikana paikallaan. Mutta tämä on tarkistamatonta tietoa.

Mikko Pajuselta odotettiin myös kovaa panosta tähän kisaan, mutta ensimmäisellä pätkällä mies oli vasta viidenneksi nopein, häviten 7,9 sekuntia Salon pohja-ajalle. Pajunen ei pätkän maalissa ollut halukas raportoimaan asioista eikä kakkoserikoiskoekaan tuonut parannusta asiaan. Pajunen oli viides Aitassakin, mutta eroa Lappiin kertyi jo 46,4 sekuntia eli pari sekuntia kilometrillä. Huoltoon tultaessa kuului puhetta, että Pajusella olisi vääränlaiset renkaat, mutta Pajunen itse ei lähtenyt asiaa sen enempää "avaamaan".

Joni Nikko jatkoi Riihimäellä aloittamaansa hienoa ajoaan. Kakkoserikoiskokeen jälkeen kolmas sija, vajaa puoliminuuttia Lapista on kelpo suoritus. Jukka Korhonenkin on Riihimäen jälkeen saanut otetta uuteen nelikkoonsa. Kakkospätkän jälkeen Korhonen oli tuloksissa neljäntenä ja vain 0,4 sekuntia Nikosta.

Takavuosien kova menijä Saku Vierimaa onnistui Mäntyvaaran raviradalla kolmanneksi parhaiten, mutta Aitassa tuli sitten lähes minuutti takkiin. Kakkospätkän jälkeen Vierimaa kuitenkin hyväntuulisena luokan yhdeksäntenä, edelle olivat ehtineet Jukka Ketomäki, Ari Vihavainen ja Riku Tahko. Kari Ali-Rantala oli kakkosen jälkeen kisassa kymmenentenä.

Juuri tuli tieto, että Juha Salo veti 5,3 sekunnin pohjat kolmoselle ennen Lappia. Korhonen oli kolmas 17,4 sekuntia perässä ja Nikko jäi 28 sekuntia. Pajunen oli taas viides 33,1 sekuntia pohja-ajasta. Lappi kuitenkin johtaa vielä 10 sekunnilla ennen Saloa, Korhonen nousi kolmanneksi, vajaat kymmenen sekuntia Nikon edelle.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa