Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos voitti kaksivetoiset

29.01.2012 / Joonas Lindroos voitti kaksivetoiset

Jämsän Joonas Lindroos voitti kaksivetoiset Arctic Lapland Rallyssa. Lindroos otti rallissa SM3-luokan johtopaikan jo toisen erikoiskokeen jälkeen ja piti sen loppuun saakka.

Ensimmäisen ajopäivän ja viiden erikoiskokeen jälkeen toisena oli Andreas Amberg, joka oli niukalla 0,9 sekunnin erolla Joonaksen takana.
"Ihan hyvä päivä. Lumipöly kiusasi ajoa EK-kolmosella ja -nelosella. Hautamäen Ville oli käynyt kolmosella hangessa ja päästyään jatkamaan tultiin niin lähellä perässä, että pölyä oli välillä paljonkin", kertaa Joonas päivän kulkua.

Rallin toinen ajopäivä käynnistyi lauantaiaamulla jo kello 8.00. Ajettavina oli toiset viisi erikoiskoetta, joista viimeisenä SM-sarjan pisin 47-kilometrinen Ristilampi.

Lindroos-Kilpeläinen kaasuttelivat SM3-luokan pohja-ajat lauantaina neljälle ensimmäiselle erikoiskokeelle. Viimeisellä pitkällä erikoiskokeella he ajoivat toiseksi 17,6 sekuntia Ambergia hitaammin. Tappiolla ei ollut lopputuloksen kannalta mitään merkitystä, koska SM3-luokan toiseksi ajanut Amberg jäi lähes 11 minuuttia. Kolmanneksi ajoi Jukka Rautio.

"Meinasi mennä jännäksi vielä tämä toinen päivä, sen verran oli ohjelmaa. Siikakämän puolessa välissä mykistyivät kypäräpuhelimet ja loppupätkä piti ajaa Pasin viittoillessa, minne mennään. Kahdella viimeisellä pätkällä öljynpainevalo paloi, eikä lopuksi enää edes tikku kastunut. Muuten koko Tunturiralli meni hienosti", kertoo Joonas.

Kaksivetoisten yleiskilpailussa, jossa SM2- ja SM3-luokan autoilla kilpaillaan kaksivetoisten mestaruudesta, Joonas oli niin ikään voittaja. Toiseksi sijoittui Ville Hautamäki hienoisella 1,6 sekunnin tappiolla.

Suomenmestaruustaistossa Lindroos ja Kilpeläinen johtavat 59,54 pisteellä. Ville Hautamäki on toisena 58,58 pisteellä.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa