Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos voitti kaksivetoiset

29.01.2012 / Joonas Lindroos voitti kaksivetoiset

Jämsän Joonas Lindroos voitti kaksivetoiset Arctic Lapland Rallyssa. Lindroos otti rallissa SM3-luokan johtopaikan jo toisen erikoiskokeen jälkeen ja piti sen loppuun saakka.

Ensimmäisen ajopäivän ja viiden erikoiskokeen jälkeen toisena oli Andreas Amberg, joka oli niukalla 0,9 sekunnin erolla Joonaksen takana.
"Ihan hyvä päivä. Lumipöly kiusasi ajoa EK-kolmosella ja -nelosella. Hautamäen Ville oli käynyt kolmosella hangessa ja päästyään jatkamaan tultiin niin lähellä perässä, että pölyä oli välillä paljonkin", kertaa Joonas päivän kulkua.

Rallin toinen ajopäivä käynnistyi lauantaiaamulla jo kello 8.00. Ajettavina oli toiset viisi erikoiskoetta, joista viimeisenä SM-sarjan pisin 47-kilometrinen Ristilampi.

Lindroos-Kilpeläinen kaasuttelivat SM3-luokan pohja-ajat lauantaina neljälle ensimmäiselle erikoiskokeelle. Viimeisellä pitkällä erikoiskokeella he ajoivat toiseksi 17,6 sekuntia Ambergia hitaammin. Tappiolla ei ollut lopputuloksen kannalta mitään merkitystä, koska SM3-luokan toiseksi ajanut Amberg jäi lähes 11 minuuttia. Kolmanneksi ajoi Jukka Rautio.

"Meinasi mennä jännäksi vielä tämä toinen päivä, sen verran oli ohjelmaa. Siikakämän puolessa välissä mykistyivät kypäräpuhelimet ja loppupätkä piti ajaa Pasin viittoillessa, minne mennään. Kahdella viimeisellä pätkällä öljynpainevalo paloi, eikä lopuksi enää edes tikku kastunut. Muuten koko Tunturiralli meni hienosti", kertoo Joonas.

Kaksivetoisten yleiskilpailussa, jossa SM2- ja SM3-luokan autoilla kilpaillaan kaksivetoisten mestaruudesta, Joonas oli niin ikään voittaja. Toiseksi sijoittui Ville Hautamäki hienoisella 1,6 sekunnin tappiolla.

Suomenmestaruustaistossa Lindroos ja Kilpeläinen johtavat 59,54 pisteellä. Ville Hautamäki on toisena 58,58 pisteellä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa