Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo vauhti riitti kakkoseksi

29.01.2012 / Juha Salo vauhti riitti kakkoseksi

Ralli SM -sarjan toisen osakilpailun paremmuusjärjestys ratkaistiin tänään Rovaniemellä. Avauspäivän jälkeen nelivetoluokan kakkosena matkaa jatkanut Mitsubishi-kuljettaja Juha Salo ei pystynyt vastaamaan S2000 Fiestalla kärjessä ajaneen Esapekka Lapin vauhtii,n vaan piti sijoituksensa. 233 ek-kilometrin matkalla kaksikon eroksi tuli 37,5 sekuntia. Mikko Pajunen oli kolmas.

Salo ja kartanlukija Marko Salminen lähtivät tämän päivän pikataipaleille tavoittelemaan Lapin etumatkaa. Ajettavaa oli vielä 134 kilometrin verran. Jyrhämäjärvellä taisteluparin eroksi saatiin 1,5 sekuntia, mutta ei Salon eduksi. Perinteikäs Siikakämä ja Mäntyvaaran yleisöpätkä menivät niin ikään Lapin nimiin.
"Aamulla yritimme tulla Jyrhämän ja Kämän pätkillä, jotka ennakolta ajattelin, että ne pitää voittaa. Kun en voittanut, tuli vähän nostettua kättä pystyyn. Ei kannattanut lähteä hulluna riskeeraamaan maaliin pääsyä, koska sarjaa tässä ajetaan. Kakkossijankin pisteet ovat todella tärkeät jatkoa ajatellen. Nollasaldoa sarja ei kestä", Salo sanoi.

Huollon jälkeen kilpailu pääteltiin Heinunkierron ja Ristilammen erikoiskokeilla, joista ensimmäiselle Salo teki tämän vuoden Tunturirallilleen tyypillisen toiseksi nopeimman ajan. Viimeisellä 47 kilometrillä Salo oli 1,3 sekuntia Lappia nopeampi. R4-luokitteisen Mitsubishin ja S2000-luokan Fiestan paremmuus meni myös Rovaniemellä jälkimmäiselle.
"Joissakin jaksoissa olemme nopeampia kuin Fiesta, mutta syheröllä ja kapealla osuudella jäämme auttamattomasti. Siihen pitää löytää lääke ja keksiä ketteryyttä lisää. Ero ei ole hirveä, mutta Esapekka ajoi täällä hyvän ja ehjän kilpailun, emmekä me ihan pystyneet vastaamaan."

Salo ja Salminen ovat nyt Riihimäen ja Rovaniemen kakkossijoillaan sarjassa toisena. Lappi on maksimipisteillään 10 pistettä edellä. Seuraava osakilpailu ajetaan helmikuun lopulla Mikkelissä.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa