Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Eskelisen lento hyytyi Siikakämään

29.01.2012 / Mikko Eskelisen lento hyytyi Siikakämään

Realistisin tavoittein Rovaniemen Napapiirillä ajettuun ralliautoilun SM-sarjan toiseen osakilpailuun startannut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 38, jäi vain niukasti tavoitteestaan eli olla kovaa arvostusta nauttivan rallin kymmenen nopeimman joukosta.

Pienistä teknisistä murheista sekä muutamista riskikynnyksen nostosta aiheutuneista ajovirheistä kärsineen Eskelisen ja hänen pitkäaikaisen kartanlukija Arto Kapasen kohtalona oli saapua maalilipulle 11:nneksi nopeimpana. Kaksipäiväisen, 10 erikoiskokeen ja 232 erikoiskoekilometrin kilpailussa PrintSport Racingin Mitsubishi Lancer Evolution X RS -ralliautolla kilpaillut vuoden 2010 Suomi Cup -mestari sai nautiskella vain kolme murheetonta pikataivalta.

Pettymyksestä huolimatta tulevalla viikolla Eskelinen oli silti iloinen mies. Syy leveään hymyyn oli tallitoveri Esapekka Lapin huikea suoritus eli Arctic Lapland Rallin suvereeninen voitto sekä muu PrintSport Racing -ammattilaistiimin virheetön toiminta ja sen tuoma menestys.

"Tein erikoiskokeille rohkean nopeusluokan nuotit ja yritin myös ajaa sen mukaisesti. Tämä strategia kostautui pieninä ajovirheinä kuten esimerkiksi Siikakämässä hankeen lipsahtamisella. Vaikka Sarriojärvellä ja sitä seuranneella Mäntyvaaran erikoiskokeella vaivanneet kardaanin ravistukset ja pienet jarrumurheet söivät vauhtiani, olen silti todella tyytyväinen maalilipun näkemiseen, Eskelinen kertoo.

"Kymmenestä erikoiskokeesta ainoastaan viimeinen pikataival tuli niin kuin olimme suunnitelleet ja kahdeksanneksi nopein erikoiskoeaika oli pientä lohtua muuten penkin alle menneelle rallille, Eskelinen tuumailee.
"Murheista ja tavoitteiden ulkopuolisesta sijasta huolimatta olen todella iloinen nuoren tallikaverini Esapekka Lapin toisesta peräkkäisestä SM-voitosta. Nuorukainen teki jälleen isojen miesten työn ja ottaa suuria askelia ralliurallaan."

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa