Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Eskelisen lento hyytyi Siikakämään

29.01.2012 / Mikko Eskelisen lento hyytyi Siikakämään

Realistisin tavoittein Rovaniemen Napapiirillä ajettuun ralliautoilun SM-sarjan toiseen osakilpailuun startannut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 38, jäi vain niukasti tavoitteestaan eli olla kovaa arvostusta nauttivan rallin kymmenen nopeimman joukosta.

Pienistä teknisistä murheista sekä muutamista riskikynnyksen nostosta aiheutuneista ajovirheistä kärsineen Eskelisen ja hänen pitkäaikaisen kartanlukija Arto Kapasen kohtalona oli saapua maalilipulle 11:nneksi nopeimpana. Kaksipäiväisen, 10 erikoiskokeen ja 232 erikoiskoekilometrin kilpailussa PrintSport Racingin Mitsubishi Lancer Evolution X RS -ralliautolla kilpaillut vuoden 2010 Suomi Cup -mestari sai nautiskella vain kolme murheetonta pikataivalta.

Pettymyksestä huolimatta tulevalla viikolla Eskelinen oli silti iloinen mies. Syy leveään hymyyn oli tallitoveri Esapekka Lapin huikea suoritus eli Arctic Lapland Rallin suvereeninen voitto sekä muu PrintSport Racing -ammattilaistiimin virheetön toiminta ja sen tuoma menestys.

"Tein erikoiskokeille rohkean nopeusluokan nuotit ja yritin myös ajaa sen mukaisesti. Tämä strategia kostautui pieninä ajovirheinä kuten esimerkiksi Siikakämässä hankeen lipsahtamisella. Vaikka Sarriojärvellä ja sitä seuranneella Mäntyvaaran erikoiskokeella vaivanneet kardaanin ravistukset ja pienet jarrumurheet söivät vauhtiani, olen silti todella tyytyväinen maalilipun näkemiseen, Eskelinen kertoo.

"Kymmenestä erikoiskokeesta ainoastaan viimeinen pikataival tuli niin kuin olimme suunnitelleet ja kahdeksanneksi nopein erikoiskoeaika oli pientä lohtua muuten penkin alle menneelle rallille, Eskelinen tuumailee.
"Murheista ja tavoitteiden ulkopuolisesta sijasta huolimatta olen todella iloinen nuoren tallikaverini Esapekka Lapin toisesta peräkkäisestä SM-voitosta. Nuorukainen teki jälleen isojen miesten työn ja ottaa suuria askelia ralliurallaan."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa