Facebook Twitter Email Pinterest

Pekka Vihman arktinen seikkailu jäi lyhyeksi

30.01.2012 / Pekka Vihman arktinen seikkailu jäi lyhyeksi

Viikonloppuna Rovaniemen ympäristössä ajettu Arctic Lapland Ralli oli kauden toinen Ralli SM -sarjan osakilpailu. Pekka Vihma starttasi innoissaan toiseen kilpailuunsa uudella ralliautolla, Citroën DS3 R3T -mallilla.

Vihma ja kartanlukija Kim Niemelä aloittivat kilpailun tunnustellen liukkaalla ykköspätkällä, mutta toisella erikoiskokeella eteen tulleet ongelmat päättivät kaksikon kilpailun.
"Iskunvaimennin petti edestä, minkä vuoksi oli työn ja tuskan takana pitää kilpuri tiellä. Toinen iskari meni täysin jumiin. Vastaavia uusia osia ei meillä ollut varalla, joten kilpailemista ja kovavauhtista ajamista ei voinut turvallisesti jatkaa", Vihma summasi.

"Citroën Racingin kehittämää ralliautoa ei ole ennen tammikuuta testattu lainkaan lumipinnalla ja kovassa pakkasessa, joten uuden projektin kanssa oli odotettavissakin pieniä pulmia."

"Testeissä kilpurin ominaisuuksia hiottiin huolella ja teknisesti kaikki muut asiat toimivat moitteetta iskariongelmaa lukuun ottamatta."

"Täytyy kehaista ongelmista huolimatta, että uutukainen on äärimmäisen makea peli ajaa. Odotan vielä talvikaudelta paljon positiivisia kokemuksia tämän huippuauton ratissa", Vihma päätti.

Pekka Vihman ja hänen tuttujen kilpakumppaneidensa edesottamuksia seurattiin koko ralliviikon ajan, joten laadukkaita vauhtivideoita löytyy osoitteesta: http://www.youtube.com/laplandmemories

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa