Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Pajunen selvisi kolmanneksi

30.01.2012 / Mikko Pajunen selvisi kolmanneksi

Mikko Pajunen jatkoi palkintokorokeputkeaan rallin SM-sarjassa. Jyväskyläläinen sijoittui kolmanneksi Arctic Lapland Rallyssa Rovaniemellä. Tommi Mäkinen Racingin neliveto-Subarulla kilpaileva Pajunen oli menettää mahdollisuutensa kärkisijoihin perjantain neljännellä erikoiskokeella, mutta hänen kannaltaan onnekkaiden tapahtumien jälkeen tilanne muuttui valoisammaksi.

Pajunen ja kartanlukija Kaj Lindström menettivät erikoiskokeella kymmenkunta minuuttia. Neljäs erikoiskoe kuitenkin poistettiin tuloksista, sillä osa kärkikuskeista starttasi kahden ja osa minuutin lähtövälillä. Kahden minuutin välein startanneet hyötyivät, sillä edellisen auton nostattama lumipöly oli jo laskeutunut. Minuutin välein ajaneet joutuivat puskemaan valkoisen huntuverhon läpi.
"Siinä mielessä kävi kyllä kauhea tuuri. Välillä sentään näinkin päin. Meidän oli pakko pysähtyä erikoiskokeella ja vaihtaa ilmanputsari, joka oli täynnä lunta. Meni niin sanotusti keuhko tukkoon, ja moottori vain röpötti", Pajunen kertasi.

Kolmas sija oli SM-sarjan pisteiden kannalta hyvä. Jos neljäs erikoiskoe olisi pysynyt tuloksissa, olisi Pajusen sijoitus ollut niukin naukin SM-pisteillä kymppikärjessä.

Suoritukseensa Pajunen ei silti voinut olla tyytyväinen. Kisan voittoon ajoi Esapekka Lappi ennen Juha Saloa. Top3 oli siis sama kuin avauskisassa Riihimäelläkin. Pajunen jäi voitosta kolme minuuttia.
"Kyllä muut vain menivät kovempaa. Meillä oli auton kanssa vähän ongelmia. Jo alussa tuntui, että mikäköhän on, kun jäädään niin paljon. Jotenkin tuntui liukkaalta eikä auto tahtonut kääntyä millään. Vikaa etsittiin alustasta. Lopulta selvisi, että etulukko oli rikki. Vaihdoimme viimeisessä huollossa vaihdelaatikon, ja se auttoi. Pari viimeistä erikoiskoetta tulivat jo paljon paremmin", Pajunen sanoi.

SM-sarja jatkuu helmikuun lopussa Mikkelissä. Sitä ennen Pajunen ja Lindström matkustavat Ruotsiin, jossa kaksikko osallistuu parin viikon päästä ajettavaan MM-ralliin.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa