Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Pajunen selvisi kolmanneksi

30.01.2012 / Mikko Pajunen selvisi kolmanneksi

Mikko Pajunen jatkoi palkintokorokeputkeaan rallin SM-sarjassa. Jyväskyläläinen sijoittui kolmanneksi Arctic Lapland Rallyssa Rovaniemellä. Tommi Mäkinen Racingin neliveto-Subarulla kilpaileva Pajunen oli menettää mahdollisuutensa kärkisijoihin perjantain neljännellä erikoiskokeella, mutta hänen kannaltaan onnekkaiden tapahtumien jälkeen tilanne muuttui valoisammaksi.

Pajunen ja kartanlukija Kaj Lindström menettivät erikoiskokeella kymmenkunta minuuttia. Neljäs erikoiskoe kuitenkin poistettiin tuloksista, sillä osa kärkikuskeista starttasi kahden ja osa minuutin lähtövälillä. Kahden minuutin välein startanneet hyötyivät, sillä edellisen auton nostattama lumipöly oli jo laskeutunut. Minuutin välein ajaneet joutuivat puskemaan valkoisen huntuverhon läpi.
"Siinä mielessä kävi kyllä kauhea tuuri. Välillä sentään näinkin päin. Meidän oli pakko pysähtyä erikoiskokeella ja vaihtaa ilmanputsari, joka oli täynnä lunta. Meni niin sanotusti keuhko tukkoon, ja moottori vain röpötti", Pajunen kertasi.

Kolmas sija oli SM-sarjan pisteiden kannalta hyvä. Jos neljäs erikoiskoe olisi pysynyt tuloksissa, olisi Pajusen sijoitus ollut niukin naukin SM-pisteillä kymppikärjessä.

Suoritukseensa Pajunen ei silti voinut olla tyytyväinen. Kisan voittoon ajoi Esapekka Lappi ennen Juha Saloa. Top3 oli siis sama kuin avauskisassa Riihimäelläkin. Pajunen jäi voitosta kolme minuuttia.
"Kyllä muut vain menivät kovempaa. Meillä oli auton kanssa vähän ongelmia. Jo alussa tuntui, että mikäköhän on, kun jäädään niin paljon. Jotenkin tuntui liukkaalta eikä auto tahtonut kääntyä millään. Vikaa etsittiin alustasta. Lopulta selvisi, että etulukko oli rikki. Vaihdoimme viimeisessä huollossa vaihdelaatikon, ja se auttoi. Pari viimeistä erikoiskoetta tulivat jo paljon paremmin", Pajunen sanoi.

SM-sarja jatkuu helmikuun lopussa Mikkelissä. Sitä ennen Pajunen ja Lindström matkustavat Ruotsiin, jossa kaksikko osallistuu parin viikon päästä ajettavaan MM-ralliin.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa