Facebook Twitter Email Pinterest

Rengasrikko pudotti Korhosen podiumilta

30.01.2012 / Rengasrikko pudotti Korhosen podiumilta

Jukka Korhosen osalta mainiosti sujunut Arctic Lapland Ralli päättyi pettymykseen aivan loppumetreillä, kun selkeästi hallussa ollut kolmas sija vaihtui rengasrikon myötä sijaan 17.

Viimeisellä erikoiskokeella ajouralle penkasta kääntynyt kivenmurikka rikkoi Mitsubishi Lancerin eturenkaan. Edellä ajanut kilpakumppani oli siinä kohdassa osunut lumipenkkaan, kolhien hieman vannettaan, minkä seurauksena kivi oli siirtynyt tielle.

"Vauhtia siinä paikassa oli reilut sata, joten huomatessani kiven ei ollut mitään mahdollisuutta väistää osumaa. Epäonninen tilanne, ja toki se harmittaa melkoisesti, mutta nämä tilanteet kuuluvat Tunturirallin taikaan", Korhonen totesi.

Kapealla tieuralla sopivan vaihtopaikan etsiminen ja itse renkaanvaihto veivät luvattoman kauan, kun epäonnen kruunasi tunkin jumittuminen 24 asteen pakkasessa.
"Siinä hässäkässä hävisimme yli 11 minuuttia, joten pistesijatkin valuivat käsistä", totesi kartanlukija Mikael Korhonen.

Ensimmäistä kautta nelivetoisella kilpaileva kaksikko sai olla epäonnestaan huolimatta tyytyväinen suoritukseensa ja vauhtiinsa, kun he paikoitellen ylsivät samoille sekunneille hallitsevan Suomen mestarin Juha Salon kanssa.

Rovaniemen osakilpailu oli Jukka Korhoselle talvikauden viimeinen SM-ralli, koska helmikuussa ajettava Mikkelin osakilpailu menee päällekkäin Korhosen autokunnan kansainvälisen ohjelman kanssa.
"Britannian rallisarjan avauskisa osuu Mikkelin kisan kanssa samalla viikonlopulle. Lähdemme jo kolmen päivän päästä testaamaan Englantiin Skodan R2-kilpuria ja sen jälkeen esiintymään sarjan ennakkomediatapahtumaan", Jukka Korhonen kertoi.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa