Facebook Twitter Email Pinterest

Kuume kaatoi Kari Hämäläisen petiin

31.01.2012 / Kuume kaatoi Kari Hämäläisen petiin

Kari Hämäläinen katseli tyytyväisenä tuloslistaa perjantai-iltana ArcticLapland Rallin avauspäivän jälkeen. Ruskolainen oli Ford Fiesta S2000 -autollaan ajanut päivän päätteeksi erikoiskokeen seitsemänneksi nopeimman ajan. Tulos nosti toiveita toiseen ajopäivään. Sitä päivää ei kuitenkaan koskaan tullut.
"Kuume nousi äkillisesti lauantain vastaisena yönä. Neljän aikaan yöllä nappasin Buranaa ja kuudelta soitin hotellin vastaanottoon, että olisiko kuumemittaria. Mittari näytti 39 astetta, ja peli oli sitten siinä. Ei voinut tuonne 20 asteen pakkaseen sellaisessa kunnossa lähteä. Harmi juttu, mutta ei tällä mitään voi", Hämäläinen totesi.

Hämäläinen ja kartanlukija Risto Pietiläinen olivat kokeneet varsin vaiherikkaan, mutta opettavaisen päivän Napapiirillä.
"Ykkös- ja kakkopätkä menivät ihan hyvin. Kolmospätkällä olin 40 sekuntia hangessa ja nelosella meni tuulilasi jäähän eikä nähnyt
kunnolla. Ilmanputsari oli täynnä lunta, eikä auto oikein kulkenut. Se viitospätkä meni sitten todella hyvin. Kyllä oli sellainen olo illalla, että lauantaina lasketaan tosissaan kympin sakkiin", Hämäläinen kertoi.

"Luulen, että meillä on autossa liian pieni laturi. Kun illalla laittaa kuusi lisävaloa päälle, virtaa ei riitä enää lämmitettävälle tuulilasille. Lisäksi meillä meni lämmitinkin rikki, ja autossa oli aika kylmä. Siitä se kuumekin varmaan nousi", Hämäläinen
jatkoi.

Kisan voittoon ajoi Esapekka Lappi, jota Hämäläinenkin tukee. Lappi voitti myös kauden avauskisan Riihimäellä ja johtaa SM-sarjaa maksimipistein. Seuraavaksi ralliletka matkustaa helmikuun lopussa Mikkeliin.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa