Facebook Twitter Email Pinterest

SM Vaakuna-ralli toiseen päiväänsä

25.02.2012 / SM Vaakuna-ralli toiseen päiväänsä

p-akk-vaininpaa.jpg

Jussi Vainionpää oli ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen kaksivetoisten nopein. Kuva: Marko Mäkinen

Parhaillaan kilpailijat ovat ajamassa kohti erikoiskoetta 2, joka alkaa kello 10.45 ja sillä on pituutta 28,9 kilometriä. Moni kilpailija ennen starttia totesikin, että nyt päästään normaaliin rallitouhuun, kun lähdetään aamupäivästä päivänvalossa ajamaan.
Eilesen jälkeen keskeyttäneet ovat Jyrki Permanto, Sami Korvola, Pasi Pyrhönen ja tänä aamuna myös Saku Vierimaa ilmoitti keskeyttävänsä, vaikka vielä illalla oli toiselle päivälle lähtöön oikeuttavien listalla.

Mikkelin AMK:n Kampuksella on loistavat tilat rallin huoltotoimille sekä kilpailukeskukselle. Täällä pääsee tapaamaan kuljettajia ja seuraamaan huoltojen toimintaa sekä ravitsemaan itseään alueen useissa ravintoloissa ja kahviloissa. Tulospalvelu pelaa hienosti, ralliradio palvelee loistavasti taajuudella 105,3 MHz sekä netissä. Pääseepä kilpailukeskuksessa kokeilemaan omiakin ralliajajan taitoja, kun simulaattorilla voi osoittaa päihittävänsä monet MM-kuljettajat mennen tullen - tai sitten ei.

Mikkelin UA on jälleen rakentanut aivan mahtavan tapahtuman. SM Vaakuna-ralli viettää nyt 10-vuotisjuhlaansa, mikä näkyy kaikessa. Kilpailun johtaja Tapio Krivetz onkin saanut ympärilleen loistavan järjestelyporukan, joista monet ovat olleet mukana koko 10-vuotisen historian.
"Siksi tämä onkin kilpailujohtajalle melko helppoa, kun on monta osaavaa henkilöä töitä tekemässä, suuri kiitos heille", painottaa Krivetz.

Eilen siis ajettiin vain yksi erikoiskoe, tänään on neljä jäljellä. Kakkosella on pituutta 28,9 km, kolmosella 23,8 km, nelonen on vain 13,17 km ja viimeinen on vielä koko kisan pisin, 30,76 kilometriä. Joten mielenkiintoinen päivä tulee, pysykääpä kuulolla!

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa