Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo heittää haasteen takaisin

29.05.2012 / Juha Salo heittää haasteen takaisin

Ralli SM

Ralli SM -sarjan nelivetoisten SM1-luokan pistekakkosena oleva Juha Salo odottaa jo kovasti tulevaa Lapuan koitosta. Salo on parin kuukauden kisatauon aikana kuitenkin pitänyt ajotuntumaa yllä omissa ajotilaisuuksissaan ja samalla hoidellut monenmoisia asioita heinä-elokuun vaihteessa ajettavaa Neste Oil MM-rallia varten.
"Kuulin, että pojat olivat jo käyneet testikisan ajamassa, ja pikkulinnut kertoivat heidän tuumanneen meikäläisen, vanhan miehen, istuvan vain telkkarin ääressä Euroviisuja katsomassa. Nyt heitän kyllä takaisin haasteen takaisin. Lapualla näytetään, miten vanhakin vielä ehtii", jutteli Salo naureskellen.
"Meinasin kyllä Ovisepät-ralliin ensin lähteä, mutta sitten päätinkin käyttää nekin rahat muuhun."

Lapualla ajetaan lähes sama reitti kuin viime vuonnakin, tiet tiedetään erittäin nopeavauhtisiksi. Erikoiskokeita on yhteensä neljä, kilometrejä niillä kertyy reilut 80.
"Nopeita ne todellakin ovat, muttei kuitenkin mitään suoraa loikotusta. Jarrutuksia ja kiihdytyksiä tulee kohtuullinen määrä, mikä tekee reitistä erittäin mielenkiintoisen."
"Tykkäsin viime vuonnakin siellä ajaa, kunnes meille tuli vähän kuumat paikat hellesään lisäksi, kun auto haihtui kirjaimellisesti savuna ilmaan. Mutta siihen asti kisa oli hyvä." muistelee Salo.

Ralli SM -sarjassa on vielä neljä kesällä ajettavaa osakilpailua jäljellä.
"On kyllä tätä odotettukin, että päästään taas soralle ajamaan. Uskon vahvasti, että meidän vauhtimme riittää kärkeen paremmin kuin talvikisoissa. Vaikka pisteissä ollaan nyt vähän jäljessä, ei se haittaa. Nyt ajetaan voitosta kisa kerrallaan, tavoitteena on edelleen ilman muuta mestaruus", toteaa Salo.

Lapuan POPPankki-ralli ajetaan siis lauantaina 9. kesäkuuta. Ralli alkaa Lapuan torilta klo 12.01 ja maaliin kuljettajia odotellaan heti kohta kello 17:n jälkeen.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa