Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo kauden avausvoiton tavoitteluun

06.06.2012 /

Rallin SM-sarja palaa kevättauon jälkeen pikataipaleille Lapualla. Nelivetoisten SM1-luokassa kolmen osakilpailun jälkeen pistekakkosina olevat hallitsevat suomenmestarit Juha Salo ja kartanlukija Marko Salminen lähtevät lakeuksille voitonnälkäisinä. Autokunnalla on takanaan kakkossijojen talvi, sillä R4-luokitteisella Mitsubishillä ei ehtinyt lumella Esapekka Lapin kyyditsemän S2000 Fiestan vauhtiin.
Kesäkauden toivotaan tuovan muutosta tulosjärjestykseen.
- Tämä kausi on teettänyt tähän asti enemmän töitä kuin aikaisemmat, ja toivottavasti palkinto siihen saadaan Lapualla, Salo toteaa.
- Meillä on onnistuneet testit alla, joten odottavin mielin lähdemme Lapualle. Katsotaan, kuinka kisassa käy ja millainen ero on kesällä Superin kanssa, kartturi Salminen sanoo.

Salon tiimissä ei ole levätty laakereilla yli kolmen kuukauden mittaisen kisatauon aikana. Mitsubishin vauhtiin on haettu lisää
eväitä ja testit ovat osoittaneet auton olevan nopeassa kunnossa.
- Olimme auton kanssa aika lailla perässä talvikauden. Kun lähinnä alusta on se, johon voidaan tehdä muutoksia, ei parannusten löytäminen tapahdu sormia napsauttamalla. Olen positiivisesti yllättynyt, miten auto käyttäytyy kesäkelillä. Testeissä hain myös sellaista rentoutta ajamiseen, millä saavutetaan hyvä tulostaso.

Ralli starttaa lauantaina klo 12.01. Kilpailussa ajetaan neljä erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa noin 83 kilometriä. Salo ja
Salminen ovat matkassa toisena autokuntana.
- Sen alueen teiltä löytyy tarkkoja paikkoja, jarrutuksia ja risteyksiä, joihin pitää löytää hyvä rytmi päälle. Siten saadaan eroja
aikaiseksi ja nipistettyä sekunteja pois, Salo tietää.
- Uskon, että voiton avaimet löytyvät terävästä suorituksesta, virheettömästä ajosta ja tarkoista jarrutuksista. Jos irtohiekkaa on
tarjolla, kakkosautona on helpompi lähteä, kun pyörä pitää kuitenkin vähän paremmin. Lapualla on haastetta kerrakseen.

Jyväskylään Super 2000 -autolla

Salo ja Salminen kilpailevat elokuun alussa ajettavassa Neste Oil Rallissa Super 2000 -autolla SWRC-luokan pisteistä. Ennen kotimaista MM-rallia kaksikko ajaa harjoitusmielessä Italiassa IRC-sarjaan kuuluvan San Marino -rallin niin ikään S2000-luokan kalustolla.

Tarkemmin kaksikon ajokuvioista kerrotaan perjantaina 15.6. pääkaupunkiseudulla järjestettävässä tiedotustilaisuudessa. Paikalla tilaisuudessa on myös kuljettajia ajattavan tehdasteamin edustaja.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa