Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki puolustaa osakisavoittoa

06.06.2012 / Kalle Pinomäki puolustaa osakisavoittoa

Ralliautoilun SM-sarja palaa pitkältä kevättauolta tositoimiin lauantaina Lapualla. Talvikauden jälkeen Set Promotionin Kalle
Pinomäki on sarjan yhteispisteissä toisena, ja tavoitteena on uusia vuosien 2010 ja 2011 suomenmestaruudet. Tiimi lähtee kesäkauteen luottavaisin mielin, sillä takana on runsaasti testikilometrejä. Pinomäen ja kartanlukija Matti Kaskisen ajokkina on Renault Clio R3.
- Olemme ajaneet kolme testipäivää soralla, ja auto tuntuu jälleen entistä paremmalta. Talven jälkeen on muutettu lähinnä vain
jousitusta, sekä tietysti kokeiltu muutamia pikkujuttuja ympäri autoa. Kovasti on tiimissä töitä tehty, ja fiilis on sellainen, että
eteenpäin on menty. Ajamme nyt Michelinin renkaalla, ja sen suhteen on myös hyvä fiilis. Tuntuu, että pitoa kyllä on, Pinomäki sanoo.

Edellinen SM-osakilpailu ajettiin helmikuussa. Nyt kesäavauksessa Lapualla odottaa erittäin vaativa reitti, jossa soraerikoiskokeiden seassa on myös asvalttiosuuksia.
- Viime vuonna voitimme Lapualla, joten kisasta on siinä mielessä hyviä muistoja. Lähtökohdat ovat kunnossa. Siellä on kovavauhtisia asvalttiosuuksia, ja ne voivat olla hyvinkin ratkaisevia paikkoja. Lisäksi reitti on aika lyhyt, joten heti alusta saakka on oltava hereillä.

SM-sarjassa Pinomäki on viisi pistettä kärkipaikkaa pitävän Ville Hautamäen perässä. Kauden avausvoitto Pinomäeltä vielä puuttuu, vaikka erikoiskokeiden pohja-aikoja onkin kirjoissa ja kansioissa jo melkoisesti.

- Nyt lähdetään voittamaan. Se on nyt tilanne. Kaasu pohjaan ja katsotaan miten käy. Erot ovat varmasti tosi pienet lauantaina. Kovia ukkoja on lähtölista täynnä. Kaiken pitää onnistua aivan nappiin, Pinomäki sanoo.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa