Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki puolustaa osakisavoittoa

06.06.2012 / Kalle Pinomäki puolustaa osakisavoittoa

Ralliautoilun SM-sarja palaa pitkältä kevättauolta tositoimiin lauantaina Lapualla. Talvikauden jälkeen Set Promotionin Kalle
Pinomäki on sarjan yhteispisteissä toisena, ja tavoitteena on uusia vuosien 2010 ja 2011 suomenmestaruudet. Tiimi lähtee kesäkauteen luottavaisin mielin, sillä takana on runsaasti testikilometrejä. Pinomäen ja kartanlukija Matti Kaskisen ajokkina on Renault Clio R3.
- Olemme ajaneet kolme testipäivää soralla, ja auto tuntuu jälleen entistä paremmalta. Talven jälkeen on muutettu lähinnä vain
jousitusta, sekä tietysti kokeiltu muutamia pikkujuttuja ympäri autoa. Kovasti on tiimissä töitä tehty, ja fiilis on sellainen, että
eteenpäin on menty. Ajamme nyt Michelinin renkaalla, ja sen suhteen on myös hyvä fiilis. Tuntuu, että pitoa kyllä on, Pinomäki sanoo.

Edellinen SM-osakilpailu ajettiin helmikuussa. Nyt kesäavauksessa Lapualla odottaa erittäin vaativa reitti, jossa soraerikoiskokeiden seassa on myös asvalttiosuuksia.
- Viime vuonna voitimme Lapualla, joten kisasta on siinä mielessä hyviä muistoja. Lähtökohdat ovat kunnossa. Siellä on kovavauhtisia asvalttiosuuksia, ja ne voivat olla hyvinkin ratkaisevia paikkoja. Lisäksi reitti on aika lyhyt, joten heti alusta saakka on oltava hereillä.

SM-sarjassa Pinomäki on viisi pistettä kärkipaikkaa pitävän Ville Hautamäen perässä. Kauden avausvoitto Pinomäeltä vielä puuttuu, vaikka erikoiskokeiden pohja-aikoja onkin kirjoissa ja kansioissa jo melkoisesti.

- Nyt lähdetään voittamaan. Se on nyt tilanne. Kaasu pohjaan ja katsotaan miten käy. Erot ovat varmasti tosi pienet lauantaina. Kovia ukkoja on lähtölista täynnä. Kaiken pitää onnistua aivan nappiin, Pinomäki sanoo.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa