Facebook Twitter Email Pinterest

Mattias Therman pitää hauskaa Lapualla

08.06.2012 /

Mattias Therman osallistuu lauantaina ajettavaan Lapuan SM-ralliin. Therman ajaa N-ryhmään rakennetulla Mitsubishi Lancerilla. Rinnalleen helsinkiläinen saa uuden kartanlukijan, joka on MM-sarjastakin kokemusta omaava Jarkko Kalliolepo. Kalliolepo on saavuttanut urallaan mm. Aasia-Tyynenmeren mestaruuden. Thermanin pitkäaikainen kartanlukija Janne Perälä päätti uransa, ainakin toistaiseksi, talvikauden jälkeen.
- Jarkon kanssa yhteistyö on lähtenyt hienosti liikkeelle. Ammattimies on aina ammattimies. Hän oli testeissä mukana, ja siellä tehtiin yhdessä nuottia. Oikein hyvin meni, Therman sanoo.

Therman ei aja tällä kaudella täyttä SM-sarjaa. Edellisen kerran numerolaput ovissa hän esiintyi tammikuussa Arctic Lapland -rallissa, jossa oli yhdeksäs. Kesän kilpailuista Therman ajaa Lapuan ja Kouvolan osakilpailut sekä Suomen MM-rallin.
- Onhan siitä jo aikaa kun viimeksi ajoin kilpaa. Saa nähdä miten se vauhti taas löytyy. Yksi testipäivä on takana, ja rallin alla perjantai-iltana ajetaan vielä pieni testierikoiskoe. Mitään tulostavoitteita ei ole. Maaliintulo on totta kai tavoitteena, mutta sekuntikelloon ei kyllä paljon vilkuilla. Nyt pidetään hauskaa ja nautitaan, Therman korostaa.

Lapuan osakilpailussa ajetaan neljä erikoiskoetta, mutta niiden yhteismitta on 83 kilometriä. Erikoiskokeilla on myös noin 13 kilometriä asvalttiosuuksia.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa