Facebook Twitter Email Pinterest

Mattias Therman pitää hauskaa Lapualla

08.06.2012 / Mattias Therman pitää hauskaa Lapualla

Mattias Therman osallistuu lauantaina ajettavaan Lapuan SM-ralliin. Therman ajaa N-ryhmään rakennetulla Mitsubishi Lancerilla. Rinnalleen helsinkiläinen saa uuden kartanlukijan, joka on MM-sarjastakin kokemusta omaava Jarkko Kalliolepo. Kalliolepo on saavuttanut urallaan mm. Aasia-Tyynenmeren mestaruuden. Thermanin pitkäaikainen kartanlukija Janne Perälä päätti uransa, ainakin toistaiseksi, talvikauden jälkeen.
- Jarkon kanssa yhteistyö on lähtenyt hienosti liikkeelle. Ammattimies on aina ammattimies. Hän oli testeissä mukana, ja siellä tehtiin yhdessä nuottia. Oikein hyvin meni, Therman sanoo.

Therman ei aja tällä kaudella täyttä SM-sarjaa. Edellisen kerran numerolaput ovissa hän esiintyi tammikuussa Arctic Lapland -rallissa, jossa oli yhdeksäs. Kesän kilpailuista Therman ajaa Lapuan ja Kouvolan osakilpailut sekä Suomen MM-rallin.
- Onhan siitä jo aikaa kun viimeksi ajoin kilpaa. Saa nähdä miten se vauhti taas löytyy. Yksi testipäivä on takana, ja rallin alla perjantai-iltana ajetaan vielä pieni testierikoiskoe. Mitään tulostavoitteita ei ole. Maaliintulo on totta kai tavoitteena, mutta sekuntikelloon ei kyllä paljon vilkuilla. Nyt pidetään hauskaa ja nautitaan, Therman korostaa.

Lapuan osakilpailussa ajetaan neljä erikoiskoetta, mutta niiden yhteismitta on 83 kilometriä. Erikoiskokeilla on myös noin 13 kilometriä asvalttiosuuksia.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa