Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Korhonen vaihtaa kalustoa

08.06.2012 / Jukka Korhonen vaihtaa kalustoa

Alkuviikolla Skotlannin asfalttirallista kotiutuneella Jukka Korhosella on ollut kiireinen valmistautuminen lauantaina ajettavaan Lapuan SM-ralliin, joka käynnistää kotimaisen arvosarjan kesäkauden.

Nilsiäläinen suorittaa nyt kilpakaluston vaihdon ja hän siirtyy toistaiseksi ajamaan etuvetoisella R2-luokan autolla sekä Suomessa että Britannian rallisarjassa. Suomessa kalustona on viime kaudelta tuttu Ford Fiesta ja Britanniassa Skoda Fabia, jonka kaluston hän sai ajettavakseen Pirelli Star Driver -voittonsa ansiosta.

- Taloudellisesti katsottuna oli järkevää tehdä tämä ratkaisu. Alkukaudella ei onnistuttu pitämään budjettia kurissa, kun kilpailin nelivetoisella autolla SM1-luokassa. Paluu Fiesta R2-auton rattiin oli luontevaa, kun sellainen löytyy omasta tallista, Korhonen myönsi.

- Kaluston vaihtoon vaikutti myös kaksi muutakin asiaa. SM-sarja ja Brittisarja menevät kahden kisaviikonlopun osalta päällekkäin ja olen sitoutunut ajamaan tuon kansainvälisen sarjan kaikki osakilpailut. Nyt kesällä saan parhaan hyödyn ja treenin, kun kilpailen molemmissa sarjoissa R2-luokan kalustolla.

- Kotimaan sarjan osalta asetin varovaiseksi tavoitteeksi mitalisijan huolimatta siitä, että kaksi rallia jää väliin. Tuohon tavoitteeseen pääseminen ei enää näytä realistiselta, kun SM-sarjan kärkinimet keräsivät tasaisesti pisteitä kaikista alkukauden kisoista, kahden edelliskauden SM-mitalisti Korhonen jatkoi.

Jukka Korhonen ja kartanlukijana toimiva Mikael Korhonen ovat valmiina haastamaan etuvetoisten (SM2 ja SM3) luokkien kärkinimet. Testiä on takana 100 kilometriä soralla ja kaikki on kunnossa:

- Täällä Lapualla kaikki sujui hienosti viime vuonna, jolloin olimme toiseksi nopein kaksivetoisten luokassa. Reitti on lähes identtinen viime kesän kilpailuun verrattuna, joten luokkavoittoa lähdemme tavoittelemaan.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa