Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Korhonen vaihtaa kalustoa

08.06.2012 / Jukka Korhonen vaihtaa kalustoa

Alkuviikolla Skotlannin asfalttirallista kotiutuneella Jukka Korhosella on ollut kiireinen valmistautuminen lauantaina ajettavaan Lapuan SM-ralliin, joka käynnistää kotimaisen arvosarjan kesäkauden.

Nilsiäläinen suorittaa nyt kilpakaluston vaihdon ja hän siirtyy toistaiseksi ajamaan etuvetoisella R2-luokan autolla sekä Suomessa että Britannian rallisarjassa. Suomessa kalustona on viime kaudelta tuttu Ford Fiesta ja Britanniassa Skoda Fabia, jonka kaluston hän sai ajettavakseen Pirelli Star Driver -voittonsa ansiosta.

- Taloudellisesti katsottuna oli järkevää tehdä tämä ratkaisu. Alkukaudella ei onnistuttu pitämään budjettia kurissa, kun kilpailin nelivetoisella autolla SM1-luokassa. Paluu Fiesta R2-auton rattiin oli luontevaa, kun sellainen löytyy omasta tallista, Korhonen myönsi.

- Kaluston vaihtoon vaikutti myös kaksi muutakin asiaa. SM-sarja ja Brittisarja menevät kahden kisaviikonlopun osalta päällekkäin ja olen sitoutunut ajamaan tuon kansainvälisen sarjan kaikki osakilpailut. Nyt kesällä saan parhaan hyödyn ja treenin, kun kilpailen molemmissa sarjoissa R2-luokan kalustolla.

- Kotimaan sarjan osalta asetin varovaiseksi tavoitteeksi mitalisijan huolimatta siitä, että kaksi rallia jää väliin. Tuohon tavoitteeseen pääseminen ei enää näytä realistiselta, kun SM-sarjan kärkinimet keräsivät tasaisesti pisteitä kaikista alkukauden kisoista, kahden edelliskauden SM-mitalisti Korhonen jatkoi.

Jukka Korhonen ja kartanlukijana toimiva Mikael Korhonen ovat valmiina haastamaan etuvetoisten (SM2 ja SM3) luokkien kärkinimet. Testiä on takana 100 kilometriä soralla ja kaikki on kunnossa:

- Täällä Lapualla kaikki sujui hienosti viime vuonna, jolloin olimme toiseksi nopein kaksivetoisten luokassa. Reitti on lähes identtinen viime kesän kilpailuun verrattuna, joten luokkavoittoa lähdemme tavoittelemaan.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa