Facebook Twitter Email Pinterest

Salo ja Salminen palkintona San Marino Ralliin

02.07.2012 / Salo ja Salminen palkintona San Marino Ralliin

Salo&Salminen.jpg

Marko Salminen (vas.) ja Juha Salo esittelivät Lapualla palkintonsa. Kuva: M. Salonen.

Ralli SM -sarja on ilmoittajana, kun rallin nelivetoisten hallitseva suomenmestaripari Juha Salo ja Marko Salminen osallistuvat tulevana viikonloppuna IRC-rallisarjaan kuuluvaan San Marino Ralliin. Suomalaispari sai osallistumisensa palkinnoksi vuoden 2011 rallin suomenmestaruudesta.

Nyt 40. kerran järjestettävään San Marino Ralliin Salo ja Salminen osallistuvat S2000-luokitellulla Ford Fiestalla, näin ollen vanha tuttu sotaratsu Mitsubishi sai jäädä kotimaahan odottamaan heinäkuun 13.-14. päivinä ajettavaa Ralli SM -sarjan seuraavaa, kauden 5. osakilpailua.
- IRC on toiseksi arvostetuin rallisarja maailmassa, ja on hienoa päästä sinne kilpailemaan. Luvassa on mielenkiintoinen ralli, jonne en lähde ajamaan terveisiä. Fiesta on ollut niin IRC:ssä kuin MM-sarjassakin tämän luokan kärkiauto. En usko, että menestyminen jää siitä kiinni, jos auto on kunnossa, Salo ennakoi.
- Olen asettanut itselleni tietyt tulostavoitteet, mutta katsotaan, miten ne etenevät ja kuinka hyvä tuntuma autoon saadaan ennen kilpailua.

- Lähdetään tekemään hyvää tulosta ja saamaan paljon kisakilometrejä alle Superilla. Auto on kevyt, jarrutukset voi jättää myöhemmäksi ja konetta pitää kierrättää, joten jokainen ajettu kilsa on plussaa ja tuo lisää kokemusta, kartanlukija Salminen jatkaa.

San Marinossa torstaina hoidetaan rallin seremoniallinen startti. Perjantaiaamun kello 9.45 paikallista aikaa kilpailijat suuntaavat erikoiskokeille, joita kisassa on yhteensä 13. EK-kilometrejä on luvassa 190, mikä on reilusti yli pari kotimaista SM-rallia. Kokonaispituutta kisalle tulee 780 km. Kilpailun maali on lauantaina noin kello 20.00 paikallista aikaa.

- Onhan siinä melko iso ero, jos ajatellaan, kuinka paljon minulla on kilometrejä ajettuna Mitsulla ja paljonko niitä on kertynyt tähän mennessä Superilla. San Marinon kilpailu on erittäin tärkeä tulevien rallien kannalta, sillä kun sen vie läpi kunnialla, saa reilusti hyvää kokemusta Superilla, pohtii Salo, joka aikoo myös Neste Oil Rallissa esiintyä Super 2000 -autolla.
Salo-Salminen pääsevät ottamaan testituntumaa autoon ennen rallia ajettavalla shakedown-pätkällä torstaina.
- Ajetaan mahdollisimman hyvä shakedown, yritetään omaksua auto ja tehdään onnistunut nuotitus. Rallin taso on varmasti kova. On hyvä nähdä erityisesti (Andreas) Mikkelsenin kisavauhti, Salminen tiivistää.

Salon ja Salmisen lisäksi suomalaisia San Marino Rallin osallistujalistassa ovat Jarkko Nikara-Jarkko Kalliolepo Tommi Mäkinen Racingin ilmoittamalla Subarulla Imprezalla.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa