Facebook Twitter Email Pinterest

Ford Fiesta Trophy aloitti Kouvolassa

17.07.2012 / Ford Fiesta Trophy aloitti Kouvolassa

Tälle kaudelle uudistetun Fiesta SportTrophyn ensimmäinen osakilpailu koitti viime viikonvaihteessa Kouvolan SM-rallin yhteydessä. Avauskilpailussa oli mukana kahdeksan etuvetoista Ford Fiestaa. Joukossa oli myös kansainvälistä väriä, ja luokka saavutti runsaasti kiinnostusta.

Viime vuoden sarjavoittaja Jukka Korhonen piti niukasti luokkajohtoa kahden erikoiskokeen jälkeen, mutta kolmas pikis keskeytti miehen matkan ylipitkän hypyn ja ulosajon seurauksena.

Tiiviissä tuntumassa ollut Andreas Amberg peri johtopaikan ja hän ahdisteli tiukasti myös isomman luokan tehokkaampia kilpureita. Lopulta varsin selvään luokkavoittoon 24,8 sekunnilla ajaneen Ambergin ja Fiesta R2:n kilpailukyvystä kertoo myös se, että hän olisi sijoittunut nelivetoisten autojen SM1-luokan tuloksissakin kympin kärkeen.

- Pari tilannetta oli meilläkin, kun kolmosella spinnasin ja nelospätkällä oli kaato varsin lähellä. Kilpuri toimi nyt hienosti ja tuloksen tekeminen oli miehestä kiinni, suurimmat sarjapalkinnot ja -pisteet kuitannut Amberg iloitsi.

Lähimmäksi luokkavoittajan vauhtia ylsi Britannian mestaruussarjan kärkinimi Elfyn Evans, joka yllätti monet uransa ensimmäisessä SM-osakilpailussa.

- Sarjan järjestäjä auttoi meitä paljon, ja ajoimme jo ennen kisaa hyvät testit muiden Fiesta-kuskien kanssa. Muutamilla pätkillä olimme erittäin kilpailukykyisiä, joten se luo itseluottamusta myös Jyväskylän MM-ralliin, summasi yhden luokan pohja-ajan kirjannut Evans.

Viime vuonna Fiesta-sarjan loppupisteissä kolmanneksi sijoittunut Niko Nieminen saavutti Kouvolassa luokan kolmannen sijan.

- Tavoitteena ollut maaliinpääsy ja ehjien kisakilsojen saavuttaminen täyttyi, mutta ajollisesti ralli sujui alakanttiin. Pientä ongelmaa oli vaihdelaatikon toiminnassa, eikä ajorytmi ollut missään vaiheessa normaalilla tasollani, Nieminen jutteli.

Sarjassa debytoinut espanjalainen Nil Solans oli tyytyväinen saavutettuun kokemukseen, joka toi myös luokan neljännen sijan. Hän aikoo jatkossakin kehittää uraansa Suomen Fiesta-sarjassa.

Kolme Ford Fiesta -kuskia joutui keskeyttämään kilpailun. Ruotsalainen vieras Fredrik Åhlin kärsi tekniikkaongelmista EK:lla 4 ja Henri Tuomisto keskeytti EK:lla 9 tukivarsivaurioon.

EK:lla 4 kokenut Raimo Kaisanlahti koki kovavauhtisen ulosajon. Mikä tärkeintä, kuljettajapari selvisi hyvien turvavarusteiden ansiosta äkkipysähdyksestä ilman vakavampia vammoja. Kaisanlahti ja kartanlukija Mikko Kaikkonen vietiin sairaalahoitoon, mutta heidän vammansa eivät vaatineet leikkaushoitoa. Kaksikon käyttämä ralliauto sen sijaan päätyi korjauskelvottomaan kuntoon.

Järjestelyiden puolesta Fiesta Sport Trophyn ensimmäinen osakilpailu onnistui hienosti.
- Kahdesta ikävästä ulosajosta huolimatta uudistunut sarja sai positiivisen aloituksen. Saimme hyvin huomiota ja ulkomaiset kuljettajat olivat myös tyytyväisiä. Entinen maailmanmestari Ari Vatanen oli vieraanamme tutustumassa toimintaamme, kertasi sarjaa vetävä Arto Kumpumäki.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa