Facebook Twitter Email Pinterest

Merikarvialla viimeistä edellinen SM-osakisa

07.08.2012 / Merikarvialla viimeistä edellinen SM-osakisa

p-sm-lapua-lappi.jpg

Ralli SM -sarjan 6/7 osakilpailu ajetaan elokuun 17.-18. päivinä Siikaisten Ratayhdistyksen järjestämänä Tuorilan kylässä viihdekeskus Merikarvia keskuspaikkana valtatien 8 varrella Porista 45 km pohjoiseen. Merikarvian majoitus- yms. asioista löytyy tietoa mm. nettisivuilta: merikarvia.fi/info.

SM-sarjan kalenterissa on monta peräkkäisinä vuosina ajettavaa rallia, mutta Siikaisten Ratayhdistys ry ei ole koskaan aiemmin Ralli SM -sarjan kisaa järjestänyt. Samoilla Suomen kulmilla on vuonna 1999 Porin ympäristössä ajettu SM Päämies-ralli, mutta sen järjesti tuolloin Satakunnan UA.

Tämän vuoden viimeistä edelliseen kisaan lähdetään jännittävissä asetelmissa. Nelivetoisten pistejohdossa on Esapekka Lappi, joka on toistaiseksi voittanut kaikki kauden osakilpailut. Juha Salo on 22 pisteen päässä kakkosena. Näiden miesten kesken ratkaistaan tämän kauden kulta- ja hopeamitalit. Pronssista käydään vielä kova taistelu Riku Tahkon ja Ari Vihavaisen kesken. Tällä hetkellä kolmantena oleva Mikko Pajunen ei ole ilmoittautunut Merikarvialle.

Kaksivetoisissa Joonas Lindroos on ollut yhtä voitokas kuin Lappi nelivetoisissa. Lindroos on myös kerännyt korkeimmat pisteet kaikista osakisoista, mutta piste-erot useamman miehen kesken ovat vielä sen verran pieniä, että mitään varmaa ei vielä tässä vaiheessa voine veikata mitalikolmikosta. Lindroosilla on toki lievä pistejohto, sillä Ville Hautamäki on 37,2 pisteen päässä. Andreas Amberg ja Jaro Kinnunen ovat myös vahvasti kiinni mitaleissa, kaikille on vielä tarjolla kaikki mahdollinen.
Kaksivetoiset ajavat tänä vuonna kahdessa eri luokassa keräten tietyn kaavan mukaisesti SM-pisteitä, mutta kauden päätteeksi eniten pisteitä kerännyt leivotaan kaksivetoisten suomenmestariksi.

Tiimimestaruuskisassa Printsportin 1-joukkue on johdossa 37 pisteellä ennen Team Mitsubishi Ralliart Finlandia. Tommi Mäkinen Racing on kolmantena.

Merikarvian SM-rallin reitti on koko pituudeltaan 299 km. Erikoiskokeita on viisi, yhteispituudeltaan noin 102 km. Vain kolmospikataival on näistä sellainen, jossa ei ole lainkaan asfalttiosuutta. Muilla pätkillä asfalttia on noin 450 metristä 2,5 kilometriin.

Kilpailu alkaa lauantaina 18.8. kello 10.01 Merikarvian alueelta (Harjuntie 8, Tuorila), minne kilpailijat myös saapuvat huoltoon kahdesti päivän aikana. Ensimmäisen kerran klo 12.00 ja toisen kerran kello 15.15 alkaen. Maaliin kilpailijoita odotetaan noin kello 17.30.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa