Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen taistelee SM-mitalista

16.08.2012 /

Espoolainen Jaro Kinnunen on ollut luokkansa kärkiporukassa koko kauden ja taistelee tiukasti mitaleista Ralli SM -sarjassa. Ennen kahta viimeistä kisaa Honda-kuljettaja on SM-pistetaulukossa neljäntenä.

SM-sarja jatkuu tulevana lauantaina Merikarvialla, jonka ympäristössä on kamppailtu arvosarjan pisteistä viimeksi 12 vuotta sitten.

Jarospeed -tiimi suoritti ennakkotestinsä viime viikonloppuna, jolloin ralliautoon iski kiusallinen tekninen vika.
"En päässyt ajamaan kuin pari treenivetoa, kun jokin sähkövikaan viittaava ongelma vei lähes kaikki moottorin tehot. Alkuviikolla kävimme auton tekniikkaa läpi ja vika löytyi kaasuläpästä", Jaro Kinnunen selvitti.

"Kyseinen osa on tilaustavaraa, joten se ei olisi ehtinyt ajoissa Suomeen ennen kilpailua. Hondan maahantuoja oli suurena apuna, ja lopulta saimme vastaavan osan yhdeltä Hondan mekaanikolta, jolla on siviiliautona urheilullinen Civic Type R -malli, jonka pohjalta ralliautomme on rakennettu."

"Nyt kilpuri on täydessä kisakunnossa. Lyhyeksi jäänyt testi sujui ajollisesti hyvin, joten odotan luottavaisena lauantain rallia. Ohjelmassa on viisi erikoiskoetta, joista viimeinen on vaativa, 44-kilometrinen EK. "

Jaro Kinnusen vierelle asettuu uusi kartanlukija, kun aiemmin kilpakumppanin autossa nuotteja lukenut Tuukka Shemeikka lähtee Jaron kanssa tavoittelemaan SM2-luokan kärkisijaa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa