Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Korhonen uransa toiseen asfalttiralliin

17.08.2012 /

Jukka-Korhonen_Pirelli.jpg

Ralliautoilija Jukka Korhonen starttaa perjantaina iltapäivällä Britannian rallisarjan viidenteen osakilpailuun, jonka 14 erikoiskoetta ajetaan asfaltilla perjantain ja lauantain aikana. Pohjois-Irlannissa ajettavassa Ulster Rallissa ajetaan yhteensä 190 EK-kilometriä.

Jukka Korhonen sijoittui kesäkuussa R2-luokassa toiseksi uransa ensimmäisessä asfaltilla ajetussa rallissa. Korhonen ja kartanlukija Mikael Korhonen kirjasivat luokkansa pohja-aikojakin, mutta aivan voittovauhtiin saakka vauhti ja kokemus eivät riittäneet.

Ennen Ulster-rallia nilsiäläinen ajoi asfalttitestejä koti-Suomessa omalla Ford Fiesta R2-kilpurilla, jolla haettiin tuntumaa etuvetoauton asfalttiajamiseen.

Britannian rallisarjassa Korhonen kilpailee uudella Skoda Fabia R2-mallilla, jonka hän sai käyttöönsä voitettuaan viime vuoden lopulla Pirelli Star Driver -kilpailun.

- Torstaina nuotitimme rallin erikoiskokeet. Luvassa on vaativampia ja mielenkiintoisempia teitä verrattuna urani ensimmäiseen asfalttiralliin. Perjantaina ennen rallin starttia on vielä ohjelmassa kilpailun harjoituserikoiskoe, jossa pääsen kokeilemaan Skodan säätöjä, Korhonen selvitti.

- Keliolosuhteet ovat täällä epävakaiset, joten vesisateella ajamiselta tuskin voimme välttyä kahden päivän aikana. Haasteena on silloin myös se, että vettä ja mutaa valuu tielle.

- Se kilpailija varmasti pärjää tulevassa rallissa, joka tekee vähiten vääriä rengasvalintoja. Tämän kisan ensikertalaisena täytyy luottaa paljon Pirellin rengasinsinöörin tarjoamaan apuun ja kokemukseen, Korhonen järkeili.

Kuva: Jakob Ebrey

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa