Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Korhonen uransa toiseen asfalttiralliin

17.08.2012 / Jukka Korhonen uransa toiseen asfalttiralliin

Jukka-Korhonen_Pirelli.jpg

Ralliautoilija Jukka Korhonen starttaa perjantaina iltapäivällä Britannian rallisarjan viidenteen osakilpailuun, jonka 14 erikoiskoetta ajetaan asfaltilla perjantain ja lauantain aikana. Pohjois-Irlannissa ajettavassa Ulster Rallissa ajetaan yhteensä 190 EK-kilometriä.

Jukka Korhonen sijoittui kesäkuussa R2-luokassa toiseksi uransa ensimmäisessä asfaltilla ajetussa rallissa. Korhonen ja kartanlukija Mikael Korhonen kirjasivat luokkansa pohja-aikojakin, mutta aivan voittovauhtiin saakka vauhti ja kokemus eivät riittäneet.

Ennen Ulster-rallia nilsiäläinen ajoi asfalttitestejä koti-Suomessa omalla Ford Fiesta R2-kilpurilla, jolla haettiin tuntumaa etuvetoauton asfalttiajamiseen.

Britannian rallisarjassa Korhonen kilpailee uudella Skoda Fabia R2-mallilla, jonka hän sai käyttöönsä voitettuaan viime vuoden lopulla Pirelli Star Driver -kilpailun.

- Torstaina nuotitimme rallin erikoiskokeet. Luvassa on vaativampia ja mielenkiintoisempia teitä verrattuna urani ensimmäiseen asfalttiralliin. Perjantaina ennen rallin starttia on vielä ohjelmassa kilpailun harjoituserikoiskoe, jossa pääsen kokeilemaan Skodan säätöjä, Korhonen selvitti.

- Keliolosuhteet ovat täällä epävakaiset, joten vesisateella ajamiselta tuskin voimme välttyä kahden päivän aikana. Haasteena on silloin myös se, että vettä ja mutaa valuu tielle.

- Se kilpailija varmasti pärjää tulevassa rallissa, joka tekee vähiten vääriä rengasvalintoja. Tämän kisan ensikertalaisena täytyy luottaa paljon Pirellin rengasinsinöörin tarjoamaan apuun ja kokemukseen, Korhonen järkeili.

Kuva: Jakob Ebrey

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa