Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Korhonen uransa toiseen asfalttiralliin

17.08.2012 / Jukka Korhonen uransa toiseen asfalttiralliin

Jukka-Korhonen_Pirelli.jpg

Ralliautoilija Jukka Korhonen starttaa perjantaina iltapäivällä Britannian rallisarjan viidenteen osakilpailuun, jonka 14 erikoiskoetta ajetaan asfaltilla perjantain ja lauantain aikana. Pohjois-Irlannissa ajettavassa Ulster Rallissa ajetaan yhteensä 190 EK-kilometriä.

Jukka Korhonen sijoittui kesäkuussa R2-luokassa toiseksi uransa ensimmäisessä asfaltilla ajetussa rallissa. Korhonen ja kartanlukija Mikael Korhonen kirjasivat luokkansa pohja-aikojakin, mutta aivan voittovauhtiin saakka vauhti ja kokemus eivät riittäneet.

Ennen Ulster-rallia nilsiäläinen ajoi asfalttitestejä koti-Suomessa omalla Ford Fiesta R2-kilpurilla, jolla haettiin tuntumaa etuvetoauton asfalttiajamiseen.

Britannian rallisarjassa Korhonen kilpailee uudella Skoda Fabia R2-mallilla, jonka hän sai käyttöönsä voitettuaan viime vuoden lopulla Pirelli Star Driver -kilpailun.

- Torstaina nuotitimme rallin erikoiskokeet. Luvassa on vaativampia ja mielenkiintoisempia teitä verrattuna urani ensimmäiseen asfalttiralliin. Perjantaina ennen rallin starttia on vielä ohjelmassa kilpailun harjoituserikoiskoe, jossa pääsen kokeilemaan Skodan säätöjä, Korhonen selvitti.

- Keliolosuhteet ovat täällä epävakaiset, joten vesisateella ajamiselta tuskin voimme välttyä kahden päivän aikana. Haasteena on silloin myös se, että vettä ja mutaa valuu tielle.

- Se kilpailija varmasti pärjää tulevassa rallissa, joka tekee vähiten vääriä rengasvalintoja. Tämän kisan ensikertalaisena täytyy luottaa paljon Pirellin rengasinsinöörin tarjoamaan apuun ja kokemukseen, Korhonen järkeili.

Kuva: Jakob Ebrey

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa