Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -sarjalaisia ulkomailla kisoissa

11.09.2012 / Ralli SM -sarjalaisia ulkomailla kisoissa

Salo ja Salminen_Proton.jpg

Juha Salo-Marko Salinen Neste Oil Rallissa Protonilla. Kuva: M. Salonen

Aasian-Tyynenmeren rallisarjan viimeistä edellinen osakilpailu Rally Hokkaido käynnistyy torstaina. Samalla starttaa myös Juha Salon ja kartanlukija Marko Salmisen toinen ralli Proton Motorsportsin tehdasautolla. Salo tuo oman vahvistuksensa malesialaisvalmistajan mestaruustaisteluun ajamalla Japanissa Alister McRaen tallikaverina.
"Tiimi odottaa hyvää tulosta ja samaa odotan itsekin. Mielenkiintoista palata muutaman vuoden tauon jälkeen Aasiaan ajamaan. Japani on kuitenkin minulle täysin uusi kokemus ja odotan kovasti pääseväni kilpailemaan siellä Protonilla, Salo sanoo.

Obihirossa Hokkaidon saarella käytävässä kilpailussa ajetaan 18 erikoiskoetta. Rallin pikataipaleille kertyy yhteismittaa yli 220
kilometriä.
"On mitä ilmeisimmin luvassa hieno kilpailu nopeissa ja kapeissa ränneissä. Vettä on luvattu koko viikoksi ja pätkiä ajetaan useampaan kertaan. Saa nähdä, millaisia teiden pohjat ovat ja millaisiksi ne ajokertojen jälkeen kuluvat, kartturi Salminen luonnehtii.

Kilpailu starttaa torstaina paikallista aikaa klo 18 ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Salon ja Salmisen lähtöpaikka on kolmantena
autokuntana.

Mikko Pajunen asvalttiralliin Ranskaan

pajunen-060912.gif


Mikko Pajunen ajaa viikonloppuna Ranskan rallisarjan asvalttiosakilpailussa. Jyväskyläläinen sai kutsun Renault Sportilta osallistua Rallye Mont-Blanciin. Ajokkina on Renault Clio R3, joka on samanlainen, jolla hän hämmästytti asiantuntijoitakin Suomen MM-rallissa vuosi sitten.
"Kyllä nyt kävi vähän joulu. Soittivat, että tulisinko ajamaan. Ei tarvitse tuoda rahaa, riittää kun tuo itsensä ja kartanlukijan. En kieltäytynyt", Pajunen hymyilee.

Pajunen kilpailee tutun kartanlukijansa Kaj Lindströmin kanssa. Ralli ajetaan aivan Ranskan itärajalla Sveitsin ja Italian rajojen kainalossa. Pajuselle yhteistyö Renaultin kanssa on tuttua. Hän on ajanut tällä kaudella Italiassa Twingo Cupia ja voittanut luokkansa kolme kertaa.

"Autoa Ranskassakin ajattaa sama Renaultin italialaistalli Gima Autosport. Ajoimme testit maanantaina, ja hienostihan tuollainen auto menee. Todella hienosti. Nyt saamme jälleen lisää asvalttikokemusta vähän tehokkaammalla autolla", Pajunen sanoo.

Ulkomaan kilpailuohjelma pakottaa Pajusen jättämään väliin kauden viimeisen SM-rallin. Pajunen ajoi neljä ensimmäistä SM-rallia nelivetoisella Subarulla. Hän on edelleen SM-pisteissä kolmantena. Loppukauden kilpailuohjelma on kuitenkin suunnattu ulkomaille.
"Viimeisen SM-rallin aikaan ajamme IRC-sarjan osakilpailun Ukrainassa. Silloin kalustona on Ford Fiesta S2000. Tämä on ihan tietoinen valinta, että keskitymme nyt asvalttiralleihin", Pajunen korostaa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa