Facebook Twitter Email Pinterest

Keravalla luvassa kovavauhtinen päätöskisa

12.09.2012 / Keravalla luvassa kovavauhtinen päätöskisa

P-sm-merikarvia-lindroos.jpg

Joonas Lindroos-Pasi Kilpeläinen varmistivat 2-vetoisten mestaruuden jo Merikarvialla. Keravalla kaksikko onneksi nähdään myös.

Ralli SM -sarjan päätöskisassa ei enää "himmailla". Reittikoordinaattori Pekka Kanninen paljasti, että luvassa on hetkittäin todella kovavauhtista tietä, paljon rytminvaihdoksia, eikä nyppylöiltä eikä metsäautotieltäkään vältytä.
"Reitti on koko lailla eri kuin viime vuonna. Vain yksi erikoiskoe on sama sekä toinen ek osittain ja loput siitä pätkästä ajettiin toisin päin", paljasti Kanninen.
"Uskoisin myös, että nämä syksyiset sateet eivät teitä pilaa. Tiet ovat pääsääntöisesti kovapohjaisia valtionteitä, uskon niiden kestävän hyvin."

Kanninen paljasti viikonlopun reitistä seuraavaa:

EK 1 on 7,5 kilometriä pitkä, mutkainen, nyppylöitä joitakin ja vaihteleva, sellainen keskileveää tietä.
EK:lla 2 on pituutta 8,3 kilometriä, todella nopeaa valtiontietä.
"Kakkoselle suosittelen menemään katsomaan, sillä siellä on todella hienoja peltomutkia. Nyt on viljatkin puitu pois ja peltoaukeilla näkee todella hyvin vauhdikkaita suoriotuksia.
EK 3 on 8,15 km. Alku on pientä yksityistietä, sitten tulee puolentoista kilometrin verran asfalttia, minkä jälkeen isoa valtiontietä.
"Lopussa on pari todella makeeta nyppylää."
EK 4 on kisan pisin, 14,38 km. Alku on kohtuullisen nopeaa metsäautotietä, loppu sitten sekaisin valtiontietä ja pientä tietä.
"Rytminvaihdoksia todellakin riittää täällä."
EK 5 on viimevuodeltakin tuttu Myllynummen sprint-rata, mutta tänä vuonna rata kierretään vain kertaalleen, kun viime vuonna kierroksia oli useampia. Pituutta on 3,12 km.

Tässä vaiheessa kisaa on ajettu 41,45 km erikoiskokeita. Vuorossa on huoltotauko Klondyken paikoitusalueella, ei siis Klondyken pihalla, kuten viime vuonna.

Kun puolen tunnin ensimmäinen huolto on hoidettu, kilpailijat lähtevät uudestaan samalle lenkille. Neljä ensimmäistä pätkää ajetaan toistamiseen, minkä jälkeen jälleen Klondyken P-paikalla 20 minuutin huolto ja sitten vielä ek:na 10 viimeinen rutistus samalla Myllynummen rallisprint-radalla.

"Sitten vain siirtymä vielä maaliin Keravan keskustaan, samaan paikkaan, mistä lähdettiin aamulla klo 9.01, poliisiaseman edestä", kertoi Kanninen.
"Ja sit se on siinä..."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa