Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki Renault Twingolla Tunturiin

22.01.2013 / Kalle Pinomäki Renault Twingolla Tunturiin

kalle-press1.jpg

Rallin kolminkertainen Suomen mestari Kalle Pinomäki on jälleen mukana perjantaina alkavassa rallin SM-sarjassa. Lietolaistunut Pinomäki siirtyi viime kauden jälkeen hänelle uuteen kaksivetoisten SM3-luokkaan, jossa mestaruudesta kilpaillaan FIA R1- ja R2- luokitusten mukaisilla enintään 1600-kuutioisilla autoilla. Pinomäen sekä hänen kartanlukijansa Matti Kaskisen kalustona on Renault Twingo R2, jonka ylläpidosta ja huollosta vastaa Set Promotion.

Tänä vuonna kaksivetoisissa kruunataan kaksi rallin Suomen mestaria, molemmista SM2- ja SM3-kaksivetoluokista erikseen. Pinomäki sanoo, että luokkauudistus sekä neljä vuotta samalla autolla samassa luokassa saivat miettimään siirtymistä Twingon rattiin.
"Ihan hyvillä mielin tässä ollaan ja uutta virtaa on ja paljon. Mestaruus on tavoitteena, ja sitä lähdetään tosissaan taas hakemaan.
Kun selvisi, että R2-luokan kalustolla kilpaillaan omasta mestaruudesta, päätös siirtyä Twingon ohjaimiin syntyi nopeasti."

"Uskon, että mestaruustaistelusta tulee tiukkaa tässäkin luokassa. Kilpailu kovenee, ja luokassa on kovia nimiä sekä mukava määrä hienoja autoja viivalla", Pinomäki toteaa.

Edellisen kerran Pinomäki nähtiin R2-luokitellun Twingon ohjaimissa toissa vuoden Suomen MM-rallissa, jossa lietolainen sijoittui
luokkansa kolmanneksi.
"Viime keväänä Twingoon luokiteltiin uusi moottori ja tehokkaammat jarrut sekä rakennettiin myös muita pienempiä uudistuksia. Ajoin jo viime kesänä autolla testiä ja ennen SM-avausta takana on myös neljä testipäivää lumella. Twingo R2 toimii hienosti ja uskon, että se on yhtä luotettava kuin edellinen Renault Clio R3, jolla neljän edellisen kauden aikana ei keskeytetty kertaakaan tekniseen vikaan", Pinomäki muistuttaa.

Alkavalle kaudelle rallin SM-pistelaskua on muutettu siten, että pisteitä saa jokaisen osakilpailun 15 parasta kussakin luokassa.
Rovaniemen SM-avauksesta tarjolla on lisäksi puolitoistakertaiset SM-pisteet.
"Ensisijainen tavoite on ajaa ehjä kisa ja maaliin. Luvassa on puolitoistakertaiset SM-pisteet ja uskon, että jokainen Rovaniemeltä
ajettu piste on loppupisteitä laskettaessa tärkeä. Lähden realistisin tavoittein liikkeelle. Uskon, että Twingon vauhti riittää
lopputuloksissa korkealle", Pinomäki puntaroi.

SM Arctic Lapland Ralli käynnistyy tulevana perjantaina 25. tammikuuta kello 12.01 ja päättyy lauantaina noin kello 17.45. Rallissa ajetaan kaikkiaan 10 erikoiskoetta. Kalle Pinomäki ja Matti Kaskinen starttaavat Renault Twingo R2:lla reitille
lähtönumerolla 30.
(-MM)

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa