Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo ennakkosuosikkina SM-kauteen

22.01.2013 / Juha Salo ennakkosuosikkina SM-kauteen

Rallin SM-sarjassa viimeisten yhdentoista vuoden ajan mestaruuksia ja mitaleita rohmunnut Mitsubishi-kuljettaja Juha Salo on jälleen mukana, kun jalometalleista lähdetään kisaamaan tulevana viikonloppuna Rovaniemellä. Salo ja kartanlukija Marko Salminen jatkavat menestyksekästä yhteistyötä ajaen tiimipisteitä nyt Hannu´s Rally Teamin nimiin kalustonaan tuttu, mutta uusien sääntöjen puitteissa viritetty Mitsubishi Lancer Evolution X R4. Hopeakauden jälkeen autokunnalla on alkavalle sarjalle vain yksi tavoite.
"Mestaruuskantaan pitää päästä takaisin", Salo ja Salminen tuumaavat yksimielisesti.
"Lähtökohdat tähän kauteen ovat erinomaiset. On hyvät kilometrit alla, hyvä mieli ja luotto lähteä liikkeelle. Tästä on mukava aloittaa
seitsemän osakilpailun sarja. Toivottavasti tästä tulee teknisesti ja ajollisesti meille ehjä kausi", Juha jatkaa.

Salolla on takanaan työntäyteinen syksy ja alkutalvi. Kun Arctic Lapland Rally starttaa perjantaina, päästään mittaamaan rakennustyön tuloksia kisavauhdissa. Salo ja Salminen ovat luottavaisia, että autosta löytyy viime vuotta enemmän puhtia. Siinä on osaltaan avittanut SM-sarjan uudistuneet tekniikkasäännöt.
"R4:een vapautettiin moottorisääntöä siten, että siitä saatiin nyt tehdä niin sanotusti FIN R -säännön mukainen. Moottori on vapaammin viritelty ja imuilman kuristin on milliä aikaisempaa isompi. Sitä kautta se muuttaa moottorin hengittävyyttä ja ominaisuuksia, koneesta tulee voimakkaampi ja sen käyttöalue laajenee oleellisesti parempaan suuntaan", Juha valottaa.
"Ainakin ennakkotestien perusteella auto tuntuu kulkevan rivakammin", molemmat kuljettajat vakuuttavat.

Starttilippu heilahtaa Rovaniemellä perjantaina klo 12. Siitä lähtee kaksipäiväinen arktinen kilpailu, johon kuuluu kymmenen erikoiskoetta, yhteismitaltaan reilut 243 kilometriä. Nuotitus on jo maanantaina päässyt vauhtiin, joten autokunnalla on tuntumaa tämän vuoden olosuhteisiin.
"Lunta on, mutta vähemmän kuin aikaisemmin ja tiet ovat leveässä sekä nopeassa kunnossa. Uutta osuuttakin on mukana ja ajosuuntia muutettu, mikä tuo vaihtelua. Lujaa on taas mentävä ja maaliin päästävä", kartturi Salminen tiivistää ennakkotutustumistunnelmia.
Pisteet jaetaan vasta kahden ajopäivän päätteeksi, joten virheisiin ei ole varaa.

Rovaniemen latuja lähtee avaamaan Tunturin ensikertalainen Andreas Mikkelsen. Salo on mielissään norjalaisen osallistumisesta, sillä samalla on hyvä tilaisuus mitata uuden säännön puitteissa parannellun R4:n vauhtia Super 2000 -autoon nähden.
"Tiestö on vuosien mittaan parantunut niin paljon, että eivät nämä enää sellaisia haasteita ehkä tarjoa kuin joskus aiemmin. On tämä kuitenkin kaiken kaikkiaan huiman nopea ralli, ja kapeaa lumiränniä mennään monessa kohtaa yli 200 kilometrin tuntinopeudella. Jokainen kisa on tietysti ensimmäistä kertaa oma haasteensa, mutta ammattimies tekee työnsä paikassa kuin paikassa, ei siinä kummempaa."

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa