Facebook Twitter Email Pinterest

Olli Lahti junnumestarin nöyryydellä sarjaan

22.01.2013 / Olli Lahti junnumestarin nöyryydellä sarjaan

Olli Lahti Citroen C2R2.jpg

Nokialainen rallilupaus Olli Lahti on valmis ottamaan seuraavan askeleen kilpailu-urallaan. Viime kaudella nuorukainen voitti rallissa junioreiden Suomen mestaruuden, mutta nyt haasteet kasvavat, kun viikonloppuna Rovaniemellä käynnistyy yleisen luokan Ralli SM -sarja.

22-vuotias Lahti on tiiminsä ja taustajoukkojensa kanssa valmistautunut huolella kohta alkavaan kauteen. Tiimin uutta ralliautoa, Esapekka Lapilta hankittua Citroën C2R2 -mallia, on testattu ahkerasti alkutalven lumilla.
"Viime kauden junnusarjan menestyksen jälkeen oli luontevaa siirtyä Ralli SM -sarjaan ja sen kovatasoiseen SM3-luokkaan. Päätimme hankkia mahdollisimman kilpailukykyisen R2-luokan ralliauton ja päädyimme Citroëniin", Olli Lahti kertasi.
Olli Lahti RSJM1.jpg
"Treeniä ei voi koskaan olla liikaa alla, mutta hyvillä mietteillä voin nyt Arctic Lapland Ralliin lähteä. Takana on yhteensä 300 kilometrin verran testejä kotimaisemissa Nokialla sekä Hyrynsalmella AKK:n valmennusryhmän leirillä."

Olli Lahti ja hänen kokenut kartanlukijansa Tero Aspegren aloittivat Rovaniemen SM-osakilpailun reittiin tutustumisen maanantaina. Arctic Lapland Rallissa saa muista SM-ralleista poiketen nuotittaa erikoiskokeet useammin kuin kaksi kertaa.
"Nuotitusjakso alkoi positiivisissa merkeissä. Tämän rallin ensikertalaisena täytyy kyllä todeta, että täällä on aivan omanlaiset erikoiskokeet. Tiestö on joko varsin makeaa isoa tietä tai vastaavasti pientä ja röykkyistä tietä."

"Rallissa tavoitteena on ajaa ehjä suoritus ja välttää ongelmat. Tulostavoitetta en ole edes asettanut kauden avauskilpailuun. Tiedostan kyllä, että lopputulos on varmasti hyvä, jos pystymme ajamaan ennakkotavoitteen mukaisesti", Olli Lahti päättää.
(kuvat: Jarno Saari & Pekka Nieminen)

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa