Facebook Twitter Email Pinterest

Arctic Lapland Ralli täydessä vauhdissa

25.01.2013 /

p-arctic-sm1.jpg

SM1-luokan kärkikuljettajia lehdistötilaisuudessa tänä aamuna: vasemmalta: Marko Salminen, Juha Salo, Andreas Mikkelssen (NOR), Mikko Markkula, Joni Nikko ja Jarno Ottman. Kuva: Marko Mäkinen

Rapsakassa hieman noin 25 asteen pakkasessa tasan kello 12.01 Ralli SM -sarjan ensimmäinen osakisa, Arctic Lapland Ralli, pyörähti käyntiin. Parhaillaan kilpailijat ajavat ensimmäistä erikoiskoetta, joka on Mäntyvaaran raviradan noin 3,7 kilometrin taival. Alueella ei juurikaan tuule, joten autot nostattavat melkoisen lumipölyn takanatulevien harmiksi.
Norjalainen Andreas Mikkelsen pisti heti suomalaisille kanssakilpailijoilleen "luun kurkkuun", sillä Juha Salo taipui 0,9 sekunnilla kakkoseksi. Sehän toki on selvää, ettei ekalla pätkällä vielä tätä kisaa voiteta, mutta Mikkelsen on tietty kova vastus tänään.
Mikkelsen kertoi aamulla lehdistötilaisuudessa, että pääasiallinen syy täällä ajamiseen on yhteistyön hiominen uuden, Juho Hännisen entisen kartanlukijan Mikko Markkulan kanssa. MM-sarjaa ajava pari aloittaa osuutensa siellä vasta Portugalista.
Mikko Eskelisellä on alla Esapekka Lapin viimevuotinen auto. Eskelisellä on sen verran kokemusta rata-ajosta ja tällaisista raviradoista, ettei ole yllätys, että jyväskyläläinen oli kolmanneksi nopein. Eroa Mikkelsseniin kertyi 1,2 sekuntia. Mattias Therman oli neljäs 4,0 sekuntia pohja-ajasta.

Kilpailukeskuksena toimivassa Hotelli Rantasipi Pohjanhovissa liikkui aamulla todella arvovaltaista porukkaa. Paikalla oli mm. AKK:n edellinen puheenjohtaja Kari O. Sohlberg seurassaan Pablo Picasson poika 67-vuotias Claude Picasso, joka osallistuu tänään Arctic Lapland Ralliin. Viime kesänä mies oli tutustumassa jo Neste Oil Ralliin, mutta nyt innostui lähtemään oikein ajamaankin.

Kilpailijat tulevat kahden erikoiskokeen jälkeen Mäntyvaaraan huoltoon. Kuljettajakommentteja saadaan siinä vaiheessa päivitettyä facebook-sivulle. Kaikilta Ralli SM -sarjan kuljettajilta pyritään kommenttia saamaan.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 74 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 72 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 72 pistettä MäntsMK (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 56 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa