Facebook Twitter Email Pinterest

Kilpailijat ensimmäisellä tauolla

25.01.2013 / Kilpailijat ensimmäisellä tauolla

p-arctic1-salo.jpg

Juha Salo ajoi pohjat Arctic Lapland Rallin ykköspätkälle. Kuva: Marko Mäkinen

Arctic Lapland Rallista on nyt kaksi erikoiskoetta ajettu, ja parhaillaan kilpailijat suuntaavat jo kohti kolmatta. Yllätys ei sittenkään liene, että norjalainen Andreas Mikkelssen johtaa 6,9 sekunnin erolla Juha Saloon. Mikkelssen ei aja SM-pisteistä, joten Salonkaan ei tarvitse täysillä yrittää voittaa. Mikäli karkkilalainen pysyy kisassa kakkosena, Salo kirjaa korkeimmat SM-pisteet.

Ensimmäiselle erikoiskokeelle Mikkelssenille kirjattiin ensin pohja-aika, mutta tuloslaskennassa asia korjattiin myöhemmin. Juha Salo näin ollen oli Mäntyvaaran erikoiskokeen nopein kuljettaja, 2,2 sekunnin erolla. Kakkospätkällä norjalainen kuitenkin ajoi pohja-ajan, joten eroa on nyt vajaat seitsemän sekuntia.

Joni Nikko on kisassa kolmantena, eroa kärkeen 15,8 sekuntia. Jussi Tiippana on neljäntenä, mikkeliläinen vietti kahdella pätkällä 30,5 sekuntia pitempään. Ari Vihavainen on viides, Mikko Eskelinen, Matias Therman, Mikko Lehessaari, Arto Juolahti ja Jukka Hiltunen kymmenentenä, eroa kärkeen jo 1.14,2.

Ainoa naiskuljettaja Inessa Tushkanova aloitti vauhdikkaasti ensimmäisen erikoiskokeensa. Vauhtia taisi kuitenkin olla heti alusta lähtien hieman liikaa, sillä moskovalaistyttö pyörähti lähes pääkatsomon edessä ja aikaa tuhraantui. Kakkospätkällä Aittajärvellä Tushkanova sitten poistui. Auto kaatui perässä tulleen kilpailijan mukaan sen verran vauhdikkaasti, että autokunta jäi sinne.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa