Facebook Twitter Email Pinterest

Kilpailijat ensimmäisellä tauolla

25.01.2013 /

p-arctic1-salo.jpg

Juha Salo ajoi pohjat Arctic Lapland Rallin ykköspätkälle. Kuva: Marko Mäkinen

Arctic Lapland Rallista on nyt kaksi erikoiskoetta ajettu, ja parhaillaan kilpailijat suuntaavat jo kohti kolmatta. Yllätys ei sittenkään liene, että norjalainen Andreas Mikkelssen johtaa 6,9 sekunnin erolla Juha Saloon. Mikkelssen ei aja SM-pisteistä, joten Salonkaan ei tarvitse täysillä yrittää voittaa. Mikäli karkkilalainen pysyy kisassa kakkosena, Salo kirjaa korkeimmat SM-pisteet.

Ensimmäiselle erikoiskokeelle Mikkelssenille kirjattiin ensin pohja-aika, mutta tuloslaskennassa asia korjattiin myöhemmin. Juha Salo näin ollen oli Mäntyvaaran erikoiskokeen nopein kuljettaja, 2,2 sekunnin erolla. Kakkospätkällä norjalainen kuitenkin ajoi pohja-ajan, joten eroa on nyt vajaat seitsemän sekuntia.

Joni Nikko on kisassa kolmantena, eroa kärkeen 15,8 sekuntia. Jussi Tiippana on neljäntenä, mikkeliläinen vietti kahdella pätkällä 30,5 sekuntia pitempään. Ari Vihavainen on viides, Mikko Eskelinen, Matias Therman, Mikko Lehessaari, Arto Juolahti ja Jukka Hiltunen kymmenentenä, eroa kärkeen jo 1.14,2.

Ainoa naiskuljettaja Inessa Tushkanova aloitti vauhdikkaasti ensimmäisen erikoiskokeensa. Vauhtia taisi kuitenkin olla heti alusta lähtien hieman liikaa, sillä moskovalaistyttö pyörähti lähes pääkatsomon edessä ja aikaa tuhraantui. Kakkospätkällä Aittajärvellä Tushkanova sitten poistui. Auto kaatui perässä tulleen kilpailijan mukaan sen verran vauhdikkaasti, että autokunta jäi sinne.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 74 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 72 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 72 pistettä MäntsMK (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 56 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa