Facebook Twitter Email Pinterest

Tiukkaakin tiukempaa SM3:ssa

25.01.2013 /

p-arctic1-pinomaki.jpg

Kalle PInomäki oli tyytyväinen uuteen autoonsa ja ajo maistui. Kuva: Marko Mäkinen

SM3-luokassa on odotettavissa kova taisto. Viimevuotisia kovia SM2-kuskeja on täksi kaudeksi siirtynyt luokkaa pienempään, ja tiukalta näyttää. SM3-luokkaa johtaa kahden pätkän jälkeen Joonas Lindroos.
"Ykkönen otettiin varovasti, kakkosella yritettiin sitten tulla ja painettiinkin kunnolla menemään. Näköjään onnistuttiinkin, kun tehtiin pohjat", tuumasi Lindroos.

SM3-luokassa on kunnon myrskyvaroitus nyt annettu ja voidaan sanoa, että Kalle Pinomäki "is back". Eroa Lindroosiin vain 1,3 sekuntia. Viime vuoden loppupuolen tekniset ongelmat ovat nyt taakse jäänyttä elämää ja uusi auto, Renault Twingo, näyttää istuvan hyvin lietolaiselle.
"Ihan mukavasti menee, ykkösellä liukasta, piti olla malttia. Ihan tyytyväinen olen ajoon, yritetään tästä eteenpäin saada auto kunnon kyytiin", sanoi Pinomäki.

Jaro Kinnunen vaihtoi myös luokkaa ja paahtaa uudella autollaan kolmantena vain o,6 sekuntia Pinomäen perässä. Samuli Vuorisalo on myös aloittanut hyvin, neljäntenä luokassa eroa kärkeen 19,3 sekuntia.

Aika moni pikkuluokkien kuljettajista valittivat spoorissa ajamisen vaikeudesta, moni myös kertoi saaneensa pätkällä edellä ajavan kiinni ja joutunut ajamaan harmittavasti toisen perässä kilometritolkulla. Kuljettajat myös raportoivat useista "rei´istä" penkoissa. Lieviä ulosajoja ja spinnaamisia on sattunut paljon.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa