Facebook Twitter Email Pinterest

Mattias Therman ajaa valikoidusti SM-sarjaa

26.01.2013 / Mattias Therman ajaa valikoidusti SM-sarjaa

Mattias Therman tuo mustan Ford Fiesta S2000 -autonsa Napapiirille rallin SM-sarjan avaukseen. Helsinkiläinen ajaa tällä kaudella SM-sarjaa, mutta vain valikoituja osakilpailuja. Rovaniemen ympäristössä ajettava Arctic Lapland Rally mahtui kalenteriin ilmanmuuta. Therman edustaa Rovaniemen Urheiluautoilijoita.
"Tämä on hieno tapa aloittaa uusi kausi. Mielenkiintoinen ja haastava ralli on edessä. SM-pisteistä ajetaan, mutta ihan kaikissa osakilpailuissa tuskin olen kauden aikana mukana", Therman sanoo.

Thermanin kartanlukijana toimii Jarkko Kalliolepo. Kaksikko on päässyt testaamaan Fordia neljänä testipäivänä. Edellisen kerran SM-tasolla Therman ajoi kilpaa viime kesänä.
"Fiilis on hyvä, ja ihan kiitettävästi olen päässyt ajamaan testiä. Isoja askeleita on testeissä otettu ja eteenpäin on menty, mutta vielä on paljon hiomista. Ajotauko oli sen verran pitkä, että jonkin aikaa varmasti menee ennen kuin vauhti ja rutiini löytyvät", Therman miettii.

Rovaniemellä ajetaan perjantaista lauantaihin, ja edessä on kymmenen kylmää erikoiskoetta. Reitti on sarjan vaativin ja pisin.
"Lähtöpaikkka (8.) on hyvä. Lunta ei ole kovinkaan paljon, ja varmasti tie saattaa mennä hiekoille jossain kohtaa. Nautitaan, ja
yritetään selvitä maaliin. Mitä pitemmälle kisa etenee, niin sitä paremmin alkaa varmasti ajokin sujua. Tulostavoitetta ei ole, eikä
aikavertailuja tehdä mihinkään suuntaan. Tulos katsotaan vasta maalissa, Therman korostaa.

Kilpailu alkoi perjantaina puoliltapäivin. Osa erikoiskokeista ajetaan sellaisilla teillä, että ne eivät ole normaalisti yleisessä käytössä. Mahdollisen ulosajon tai keskeytyksen vuoksi ralliautoissa on pakollisena varusteena lumilapiot sekä lämpimät ulkovaatteet. Osa kuljettaa autoissaan jopa polttopuita.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa