Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo SM-kuskien ykkösenä yötauolle

26.01.2013 /

Rallin SM-kausi saatiin tänään vauhtiin Rovaniemellä, jossa ajettiin kaksipäiväisen rallin viisi ensimmäistä erikoiskoetta. Mitsubishi-autokunta Juha Salo ja kartanlukija Marko Salminen olivat lähes sadalla ek-kilometrillä nelivetoisten SM-kuljettajista ripeimpiä johtaen Joni Nikkoa puolellatoista minuutilla. Yleiskilpailussa Salo on kakkossijalla. SM-sarjan ulkopuolisena kuljettajana rallissa mukana oleva norjalainen Andreas Mikkelsen johtaa suomalaista 30,5 sekunnilla.

Salo ja Salminen aloittivat päivän Mäntyvaaran yleisöerikoiskokeella joukon nopeimmin. Super 2000-luokan Skodaa kuskaava Mikkelsen jäi kaksikolle 2,2 sekuntia. Seuraavan, Aittajärven 24-kilometrisen pätkän jälkeen ero kääntyi Mikkelsenin hyväksi 3,8 sekuntilla.
"Aitassa ajoin ehkä vähän väärällä tavalla", Salo tiivisti.

Illan hämärtyessä mentiin Siikakämän ja Jyrhämäjärven pikataipaleille, joissa oli yhteensä lähes 70 kilometriä ajettavaa. Kipakassa pakkasessa ja tuulettomissa olosuhteissa edellä lähteneen Mikkelsenin nostattama lumipöly jäi leijumaan ja haittasi Salon matkantekoa.
"Olihan Mikkelsenilläkin toki nolla-autot edellä, mutta heillä oli kuitenkin useampi minuutti lähtöväliä. Me tulimme heti minuutin päästä perässä, joten pölyä oli aika pahasti. Meistä taaksepäin huono näkyvyys vain kertaantui", Salo harmitteli.

Eroa syntyi kyseisillä pätkillä yhteensä parisenkymmentä sekuntia.
"Kämä oli pitkä pätkä rytkyineen ja kapeine osuuksineen. Sen tietää, että Superi on sellaisissa olosuhteissa 2-3 sekuntia kilometrillä nopeampi kuin tämä R4. Siinä valossa 12 sekunnin tappio siellä ei kovin huonosti ole."

Illan päätteeksi ajettiin vielä uudelleen Mäntyvaaran raviratakieputus, jonka jälkeen kuljettajat pääsivät yötauolle.
"Päivä meni ajollisesti oikein hyvin. Tuntuma autoon on hyvä ja vauhti eri mallilla kuin viime vuonna. SM-pistetaistelussa erot ovat
suhteellisen isot. Se tässä mietityttää, että ajaako huominen pisteitä ajatellen terveisiä vai ei. Kisa on pitkä ja mitä vaan voi sattua, se pitää muistaa.

Ralli jatkuu huomenna klo 8.52 Hanhikosken erikoiskokeella.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 74 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 72 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 72 pistettä MäntsMK (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 56 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa