Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos hallitsi SM3-luokkaa

26.01.2013 /

p-arctic2-lindroos2.jpg

Pasi Kilpeläinen (vas.) ja Joonas Lindroos palkintojenjaossa Arctic Lapland Rallin maalisa. Kuva: Marko Mäkinen

Kolmesta SM-luokasta SM3-luokassa ajetaan sarjan pienimmillä autoilla. Aina moottorin koolla ei sittenkään ole merkitystä, sillä kaksivetoisten luokista nopein kuljettaja ajoi SM3-luokassa. Joonas Lindroos näytti todellista menemisen mallia. Ongelmattoman kisan jälkeen koko kaksivetoporukan nopein ja yli kolmen minuutin voitto Kalle Pinomäestä on kova juttu.
"Kaipa tähän tulokseen eniten vaikutti se, että auto tietty toimi ongelmitta, mutta on meikäläisellä tästä kisasta jo aika lailla kokemustakin. Yhdeksäs kerta oli tämä, joten kyllä tässä jo osataan ajaa näitä pitkiä pätkiä pari päivää juuri niin kuin pitääkin", paljasti Lindroos.

Kalle Pinomäki siirtyi täksi vuodeksi myös tähän pienempään luokkaan. Lietolaisella on täysi uusi autokin nyt alla, joten hyvän sijoituksen lisäksi Pinomäki haki myös kokemusta autosta kauden tulevia kisoja varten.
"Onhan aikaero aivan liian suuri Joonakseen, mutta kakkossijan tuomat pisteet täältä ovat tärkeitä. Tätäkin enemmän olen tyytyväinen siihen, että saatiin valtavasti tietoa autosta tämän kisan aikana ja tästä on hyvä jatkaa", jutteli Pinomäki, jolla on jo taskussaan parikin kaksivetoisten mestaruutta.

Espoolainen Jaro Kinnunen nousi alkuvaikeuksien jälkeen takaisin kolmanneksi SM3-luokassa. Ensimmäisen päivän pari ensimmäistä pätkää onnistuivat vielä hyvin, mutta sen jälkeen alkoivat jarrumurheet.
"Etujarrut hävisivät, jouduin ajelemaan käsijarrulla ja pelkillä takajarruilla, mistä syystä hävittiin liian paljon aikaa. Huollossa saatiin jarrut kuntoon, ja nyt toisena päivänä ajo maittoi aivan mahtavasti", selvitti tyytyväinen Kinnunen."
"Kun ottaa huomioon, että tämä on aivan uusi auto, olen onnellinen kolmannesta sijasta, mutta myös siitä, että auto tuntuu erittäin hienolta, ja tiedän, että tällä tehdään hyviä tuloksia vielä tänä vuonna."

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa