Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos hallitsi SM3-luokkaa

26.01.2013 / Joonas Lindroos hallitsi SM3-luokkaa

p-arctic2-lindroos2.jpg

Pasi Kilpeläinen (vas.) ja Joonas Lindroos palkintojenjaossa Arctic Lapland Rallin maalisa. Kuva: Marko Mäkinen

Kolmesta SM-luokasta SM3-luokassa ajetaan sarjan pienimmillä autoilla. Aina moottorin koolla ei sittenkään ole merkitystä, sillä kaksivetoisten luokista nopein kuljettaja ajoi SM3-luokassa. Joonas Lindroos näytti todellista menemisen mallia. Ongelmattoman kisan jälkeen koko kaksivetoporukan nopein ja yli kolmen minuutin voitto Kalle Pinomäestä on kova juttu.
"Kaipa tähän tulokseen eniten vaikutti se, että auto tietty toimi ongelmitta, mutta on meikäläisellä tästä kisasta jo aika lailla kokemustakin. Yhdeksäs kerta oli tämä, joten kyllä tässä jo osataan ajaa näitä pitkiä pätkiä pari päivää juuri niin kuin pitääkin", paljasti Lindroos.

Kalle Pinomäki siirtyi täksi vuodeksi myös tähän pienempään luokkaan. Lietolaisella on täysi uusi autokin nyt alla, joten hyvän sijoituksen lisäksi Pinomäki haki myös kokemusta autosta kauden tulevia kisoja varten.
"Onhan aikaero aivan liian suuri Joonakseen, mutta kakkossijan tuomat pisteet täältä ovat tärkeitä. Tätäkin enemmän olen tyytyväinen siihen, että saatiin valtavasti tietoa autosta tämän kisan aikana ja tästä on hyvä jatkaa", jutteli Pinomäki, jolla on jo taskussaan parikin kaksivetoisten mestaruutta.

Espoolainen Jaro Kinnunen nousi alkuvaikeuksien jälkeen takaisin kolmanneksi SM3-luokassa. Ensimmäisen päivän pari ensimmäistä pätkää onnistuivat vielä hyvin, mutta sen jälkeen alkoivat jarrumurheet.
"Etujarrut hävisivät, jouduin ajelemaan käsijarrulla ja pelkillä takajarruilla, mistä syystä hävittiin liian paljon aikaa. Huollossa saatiin jarrut kuntoon, ja nyt toisena päivänä ajo maittoi aivan mahtavasti", selvitti tyytyväinen Kinnunen."
"Kun ottaa huomioon, että tämä on aivan uusi auto, olen onnellinen kolmannesta sijasta, mutta myös siitä, että auto tuntuu erittäin hienolta, ja tiedän, että tällä tehdään hyviä tuloksia vielä tänä vuonna."

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa