Facebook Twitter Email Pinterest

SM2:ssa Vainionpään ja Männyn kaksintaistelu

26.01.2013 / SM2:ssa Vainionpään ja Männyn kaksintaistelu

p-arctic2-vainionpaa2.jpg

Jussi Vainionpää (oik.) ja kartanlukija Mika Juntunen juhlivat luokkavoittoa rallityttöjen kera. Kuva: Marko Mäkinen

Taistelu kaksivetoisten SM2-luokan voitosta Arctic Lapland Rallista oli ensimmäisen päivän aikana Jussi Vainionpään ja Marko Männyn välinen. Yötauolle lähdettiin Männyn 6,6 sekunnin johdossa. Hyvä kaksintaistelu oli kuitenkin kaatumassa Männyn teknisiin ongelmiin.
"Auto sammuilee jatkuvasti, eivätkä vaihteetkaan pysy päällä. Ei oikein uskalla täysillä laskea, kun ei voi olla ihan varma siitä, että vaihde pysyy tiukassa paikassa päällä. Nyt yritetään vain tulla maaliin ja napsia täältä mahdollisimman paljon SM-pisteitä", pohti Mänty iltahuollossa.

Männyn vaikeudet jatkuivat toisena päivänä, mutta vaikkei Vainionpään vauhtiin ollut asiaa, muuta jäivät minuuttitolkulla taakse.
Jussi Vainionpää on päivän mittaan vetänyt tasaisesti eroa Mäntyyn, joten päivän viimeiset, tosin vaativat pitkät erikoiskokeet Vainionpää pääsi laskettelemaan jo melko varmistellen. Ero Mäntyyn kasvoi lopulta yli kolmeen minuuttiin.

Arctic Lapland Rallin ja Ralli SM -sarjankin ensikertalainen Henri Kolsi nappaa hienosti kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet, mutta vaikka ero Vainionpäähän oli peräti yli 12 minuuttia, ei tuo kokonaan tullut ajamalla. Kolsi kärsi ensimmäisenä päivänä edessä hitaammin ajavan lumipöllystä usealla pätkällä ja suistui myös hankeenkin tästä johtuen useiksi minuuteiksi.
"Sijoitushan on tosi hieno, mutta kaikkien möhläilyjen jälkeen tietenkin harmittaa. Mutta on tämä Tunturi aikamoinen kisa, nyt täytyy kyllä uskoa kaikki tarinat mitä täältä on kerrottu. Tämä kyllä vastasi kaikkia niitä", myönsi Kolsi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa