Facebook Twitter Email Pinterest

Onnetar pyllisti Tom Vileniukselle

28.01.2013 / Onnetar pyllisti Tom Vileniukselle

Rovaniemen ympäristössä ajetussa Arctic Lapland rallissa porvoolainen Tomi Vilenius koki kovia, kun osui erikoiskokeella poikittain olleeseen tukkiin, minkä seurauksena hän oli pakotettu jättämään kilpailun avauspäivä kesken. Superralli-säännön turvin toisena kilpailupäivänä Vilenius ja kartanlukija Sami Ryynänen jatkoivat matkantekoa ja lopulta saapuivat kirpakassa pakkassäässä ajetun 10 erikoiskokeen ja noin 250 erikoiskoekilometrin rallin maalilipulle SM2-luokan seitsemänneksi nopeimpana.

Kansainvälisesti kovaa arvostusta nauttivan kilpailun avauserikoiskokeella SM2-luokan neljänneksi nopeimman ajan ajanut Vilenius aikoi toisella pikataipaleella näyttää todellista osaamistaan, mutta noin kymmenen kilometrin kohdalla olleessa mutkayhdistelmässä vaaninut tukki rikkoi Renault Clio R3 -kilpurista vanteen, renkaan, lokasuojan, puskurin ja ohjaustehostimen. Lisäksi kun eturengas siirtyi taaksepäin ja raidetanko sekä iskunvaimentimet ottivat kipeää, kaksikko katsoi turvalliseksi
keskeyttää kilvanajo ja antaa huoltojoukkojen korjata vauriot ennen rallin jatkamista.

Toisena kilpailupäivänä 48. kerran järjestettyä rallia jatkaneet kovan onnen soturit tahkosivat pikataipaleet läpi perusvauhtia pitäen.
Selvitymiskamppailuksi muuttunut kilvanajo palkittiin lopulta seitsemännellä sijalla, vain 2,6 sekuntia viidenneksi korkeimmista
SM-pisteistä.

Vilenius oli keskeytyshetkellä tulta ja tappuraa eikä voinut uskoa onnettaren jälleen hylkäävän hänet. Seitsemäs sija ei ollut tavoitteiden mukainen tulos SM-sarjan kärkikamppailua ajatellen.

- Hyvän avauserikoiskokeen jälkeen laitoin Aittajärven erikoiskokeella kaiken peliin, kunnes yhden mutkan jätössä oli iso tukki poikittain tiellä. Mitään ei ollut tehtävissä ja nelosvaihteella jyräytimme siitä ylitse sillä seurauksella, että autoomme sattui ja pahasti. Vahingot olivat niin laajat, että turvallisuutta ajatellen olimme pakotettuja heittämään pyyhkeen kehään, kertasi Vilenius tukkitaisteluaan.

- Puupölli oli edellä lähteneiden kanssakilpailijoiden ahneiden ajolinjojen myötä ilmeisesti kaivautunut sisämutkasta tielle ja pahaksi onneksi oli kohdallamme siten, etten mitenkään voinut väistää sitä. Pääsimme seuraavana aamuna jatkamaan kilpailua, kun huoltomme sai iskunvaimentajia lukuun ottamatta erinomaisesti automme korjattua. Varmalla ja täysin riskittömällä ajolla näimme maalilipun ja saavutimme repullisen tärkeitä SM-pisteitä, Vilenius jatkaa.

Treffit Rouva Fortunan kanssa

Vaikka SM-avauksesta ropisi pistepussiin mukavat avauspisteet, Vileniuksella olisi muutama sana Onnettarelle sanottavana. Menneellä kilpailukaudella edellisen kilpa-auton teknisten murheiden kanssa paininut porvoolainen toisen polven autourheilija toivoisi kolikon pomppivan välillä hänen edukseen.

- Ei tässä auta kuin laittaa kädet ristiin ja toivoa, että kuukauden päästä Mikkelissä ajettavassa seuraavassa osakilpailussa saisimme ajaa murheettoman kilpailun. Tosin minun tuurillani voisin veikata, että tulemme ottamaan yhteen talviunilta heränneen karhun kanssa tai kohtaamaan jotain muuta aivan uskomatonta, Vilenius humorisoi.

- Nyt korjataan auton vahingot ja pyyhitään Arctic Lapland rallin pettymys pois mielestä. Silti Mikkeliin otetaan ehdottomasti saha mukaan autoon, koska eihän sitä nähtävästi koskaan tiedä, mitä kaikkea sitä rallireitin varrelta löytyy ja asianmukaiset työkalut tulevat silloin tarpeeseen, SM-sarjan SM2-luokan kuudetta sijaa halluussan pitävä jatkaa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa