Facebook Twitter Email Pinterest

Olli Lahti ajoi positiivisen avauskisan

28.01.2013 / Olli Lahti ajoi positiivisen avauskisan

Nokialainen Olli Lahti avasi Ralli SM -kautensa hyvällä sijoituksella, kun kotimaisen ralliautoilun arvosarja käynnistyi viikonloppuna Rovaniemellä Arctic Rallin merkeissä. Kaksipäiväiseen ja vaativaan kilpailuun mahtui ongelmiakin, mutta maalissa sijoitukseksi kirjattiin SM3-luokan viides sija.

22-vuotias Lahti oli heti ensimmäisellä erikoiskokeella neljäs, mutta toisen EK:n pyörähdys ja lumipenkkaan osuminen rikkoivat Citroën C2R2 -auton puskurin.
"Hieman keula harppasi penkkaan ja siitä pyörähdimme. Sellaiset reilu 20 sekuntia siinä varmaan tuli tappiota. Avauspäivän pisin pätkä ajettiin pimeässä, ja siellä oli aivan mahdoton lumipöly. Varmasti meni osittain kokemattomuuden piikkiin, mutta hävisin siellä yli minuutin heikon näkyvyyden vuoksi. Ero luokan kärkeen kasvoi siitäkin syystä, että luokan ensimmäinen auto pääsi ajamaan ilman lumipölyä", Lahti kertasi.

"Ensimmäinen päivä päättyi nousujohteisesti, kun olin seuraavalla pätkällä neljäs ja illan päättäneellä yleisöerikoiskokeella olin luokan nopein. Se oli ensimmäinen pohja-aikani yleisen SM-tasolla", viime vuoden junioreiden Suomen mestari sanoi.

Olli Lahti ja hänen kartanlukijansa Tero Aspegren aloittivat toisen kilpailupäivän viidenneltä sijalta. Yhden keskeytyksen ansiosta sijoitus nousi neljänneksi, kunnes pieni tekninen ongelma pysäytti auton toiseksi viimeisellä erikoiskokeella.
"Kaasupoljin ei toiminut ja vauhti pysähtyi yhteen risteykseen. Sammutin auton ja tarkastelin kiireellä liittimiä. Se auttoi ja pääsimme taas jatkamaan täyttä vauhtia. Toinen selvittämätön ongelma sattui viimeisellä erikoiskokeella, kun meille annettiin lopulta tuloksiin huonompi aika. Oma ajanottomme täsmäsi maalin tulostaululle kirjatun ajan kanssa, mutta jonkin ajan kuluttua aika oli kirjattu tuloksiin selvästi huonompana. Maaliintulon jälkeen aikaa ei enää korjattu meidän pyynnöstämme huolimatta. Erikoinen juttu."

"Kokonaisuutena urani ensimmäinen Arctic Lapland Ralli sujui kuitenkin positiivisissa merkeissä ja pystyin ajamaan ennalta laaditun suunnitelman mukaan. Viideskin sija toi hyvät SM-pisteet, joten tästä jatketaan hyvillä mielin kohti Mikkelin osakilpailua, joka ajetaan 22.-23. helmikuuta", Olli Lahti päätti.
(Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa