Facebook Twitter Email Pinterest

Mattias Thermanin unelmatulos kaatui keskeytykseen

28.01.2013 / Mattias Thermanin unelmatulos kaatui keskeytykseen

Mattias Therman ajoi rallin SM-sarjan avauskilpailussa Rovaniemellä uransa parasta vauhtia. Therman ja kartanlukija Jarkko Kalliolepo nousivat lauantain vaikeilla ja pitkillä erikoiskokeilla kilpailussa jo kolmanneksi. Mattamusta Ford Fiesta S2000 laukkasi Napapiirin huippunopeita ja kapeita lumirännejä loistavasti.
"Hienosti menee. Ollaan todella nautittu. Näyttää tosi hyvältä. Koko ajan alkaa sujua paremmin ja paremmin", iloinen Therman totesi kahdeksannen erikoiskokeen lähdössä.

Therman jäi kuitenkin tuon kahdeksannen erikoiskokeen varteen. Auto kopsahti lumihangessa olleeseen betonirumpuun, ja jäi niille sijoilleen.
"Vasen hidas mutka, ja tulin vain liian ahneella ajolinjalla. Lumen alla oli piilossa sellainen betoninen rumpu, joka väänsi etupyörän paikoiltaan. Tukivarsi meni poikki, eivätkä pyörätkään enää käänny. Ei voinut jatkaa. Fiilis on katkera. En ole ikinä ennen ajanut näin hyvin. Kolmas sija, ja kaikki oli hyvin. Nyt sitten tällainen typerä pikkumoka ihan hitaasta vauhdista. Olisi tämä voinut maaliinkin asti jatkua", Therman harmitteli.

Thermanin keskeytyshetkellä (EK 8/10) kilpailua johti moninkertainen suomenmestari Juha Salo. Seuraava SM-ralli ajetaan helmikuussa Mikkelissä. Therman ei osallistu tähän osakilpailuun, vaan kilpailee samaan aikaan numerolappu rinnassa Finlandia-hiihdossa.
(Miiro Koivula)

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa