Facebook Twitter Email Pinterest

Pekka Vihmalle tukku SM-pisteitä

28.01.2013 / Pekka Vihmalle tukku SM-pisteitä

Hattulalainen Pekka Vihma käynnisti kilpailukautensa onnistuneella suorituksella, kun Ralli SM -sarja alkoi viikonloppuna Rovaniemellä. Uransa 10. Arctic Lapland Rallin ajanut Vihma saavutti maalilipulla SM2-luokasta kahdeksannen sijan.

SM-kauden kaksipäiväisessä avauskilpailussa pisteet jaettiin menestyjille puolitoistakertaisina. Kun yksi samassa luokassa edelle ajanut kanssakilpailija kisasi SM-sarjan ulkopuolella, saavutti Vihma seitsemänneksi korkeimmat pisteet, kaikkiaan 13,5 pistettä.

Kyseessä oli Citroën DS3 R3T -mallille ensimmäinen Suomessa maaliin ajettu talviralli, kun viime talvena uusi ralliautomalli kärsi pienistä teknisistä vioista.

Vihma ja kartanlukija Kim Niemelä pyrkivät tekemään Tunturissa oman ja varman ajosuorituksen. Vaativaan kilpailuun mahtui ongelmiakin, mutta maalissa kaksikko sai olla tyytyväinen urakkaansa.
"Kovalla pakkasella ralliautojen ja -renkaiden nostattama ja paikallaan leijunut lumipöly teki ajamisesta vaikeaa. Haastetta lisäsi vielä jäätyvät ajovalot. Täytyy myös näin seniorina todeta, että pimeällä rallin ajaminen on nuorten miesten puuhaa", Vihma sanaili.

"Ralliautostani täytyy sanoa, että on se hieno laite ja alusta toimii uskomattoman hyvin varsinkin röykkyisillä osuuksilla. Huollossa teimme vain pieniä muutoksia takapään säätöihin ja ne muutokset menivät hyvään suuntaan."

"DS3 on kerta kaikkiaan hieno kilpuri ja osaavissa käsissä ehdoton voittaja-auto. Tunnelma on korkealla kilpailun jälkeen, kun pääsimme ehjällä autolla maaliin", Vihma päätti.
(Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa