Facebook Twitter Email Pinterest

Ralliradio taajuudella 105,3 MHz sekä netissä

05.02.2013 / Ralliradio taajuudella 105,3 MHz sekä netissä

Mikkelin Ralliradio on jo vuosia tehnyt SM Vaakuna-rallista hieno ohjelmaa koko rallin ajan. Aiemmin studiossa oli isäntänä mm. Tomi Tuominen (kuvassa). Tänä vuonna ralliradion studiossa pitelee lankoja Toni Lindqvist apunaan maastossa Jussi Nurmela ja Mika Aro.

Viime vuonna parhaimmaksi ralliksi valittu SM Vaakuna-Ralli on tunnettu hyvistä palveluistaan sekä kilpailijoille että yleisölle.
Yksi tärkeimmistä palveluista on Ralliradio, joka jälleen tänä vuonna kertoo rallin tapahtumat heti tuoreeltaan niin radiossa kuin myös netin välityksellä.

Lähetys alkaa perjantai-iltana 22. helmikuuta, jolloin radiossa seurataan kilpailun kahden ensimmäisen erikoiskokeen tapahtumat. Lauantaina lähetys jatkuu heti aamusta kilpailijoiden maaliintuloon asti.

Tänä vuonna tulossa on kolmen miehen ralliradioshow, sillä studioisäntänä lähetyksen lankoja pitelee käsissään Toni Lindqvist ja erikoiskokeilta tunnelmat sekä kuljettajien haastattelut välittävät ralliradioiden konkari Jussi Nurmela ja ensimmäistä kertaa ralliradion aalloilla kuultava Mika Aro.

Muun muassa Ylen radioaalloilla kuultu Aro tunnustautuu täysimittaiseksi moottoriurheilufaniksi. Kipinä syttyi täysillä vuonna 1982, kun Keke Rosberg voitti formuloiden maailmanmestaruuden ja seuraavana vuonna Hannu Mikkola kuittasi rallin maailmanmestaruuden.
"Heidän kahden ansiosta huoneeni oli tapetoitu ralli- ja formulajulisteita täyteen niin, ettei alkuperäinen tapetti alta näkynyt. Koulussa äidinkielentunneilla pitämäni vapaavalintaiset esitelmäni käsittelivät aina moottoriurheilua. Kun muille kavereilleni tärkein lehti oli Aku Ankka, minulle se oli Vauhdin Maailma. Autourheiluinnostukseni vaikutti myös pukeutumiseeni, sillä ala-asteella suosikkivaatekertani oli Luhdan Keke-malliston takki, t-paita ja housut, selässä tietysti Team Finlandin reppu, jota koristi Keken ja silloisten ralliammattilaisten kuvat.
"Ralliradioon lähden mukaan bensaa suonissa ja nivelet öljyttyinä valmiina latomaan nuotteja vauhdikkain maximum attack -meiningein", Aro lupaa.

Ralliradion studio löytyy viime vuoden tapaan huoltoparkista, Mikkelin ammattikorkeakoulun ravintola Dexin vierestä, joten studioon odotetaan vieraiksi huoltoparkissa vierailevia kuljettajia ja muita rallin asiantuntijoita.

Ralliradion tuottaja on Tomi Numento Mikkelin ammattikorkeakoulusta ja tekniikasta vastaa Manu Eloaho Mikpolis Oy:stä.
Ralliradio kuuluu Mikkelin seudulla taajuudella 105,3 MHz tai internetissä osoitteessa www.ralliradio.fi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa