Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Eskelinen aikoo palkintokorokkeelle

19.02.2013 / Mikko Eskelinen aikoo palkintokorokkeelle

Tulevana viikonloppuna Mikkelin ympäristössä ajettavassa SM Vaakuna-rallissa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 40, hakee ralliuransa ensimmäistä palkintokorokesijoitusta. Kolme viikkoa sitten modernilla Ford Fiesta S2000 -ralliautolla Rovaniemellä ajetussa Arctic Lapland Rallissa upeasti viidenneksi korkeimmat SM-pisteet napannut rata-autoilun Suomen, Viron ja Espanjan mestari ja kartanlukija Arto Kapanen tähtäävät kärkivauhtiin.

Lähtönumerolla 4 umpikieroille savolaisille rallipoluille Eskelinen starttaa itseluottamusta puhisten. Eskelinen uskoo, että vapaasti hengittävän nelivetoisen Ford Fiesta S2000 -ralliauton niksit ovat nyt hanskassa ja kilvanajo palkintokorokesijasta on mahdollista.
"Testierikoiskokeella haimme rajoja osuuksille, joissa Arctic Lapland Rallissa kärsin aikahäviöitä. Rajat löytyivät jopa niin hyvin, että pääsimme myös harjoittelemaan erikoiskokeelta lipsahtamista eli ulosajoa."
"Mikkelissä autooni liimataan ralliurani pienin lähtönumero, mikä ja se takaa sen, ettei ainakaan spooria tiehen ehdi tulla ja muutenkin latu on kolmen kilpailijan jäljiltä putsaantunut irtolumesta. Lähtöpaikka on siis ehkäpä koko kilpailun paras", Eskelinen spekuloi.

"Kaikin puolin luottavaisin mielin Mikkelin kimuranteille erikoiskokeille starttaan eikä tavoitteesta ole syytä tinkiä. Kuljettajan ja PrintSport Racingin ammattilaistiimin ralliauton lisäksi huoltomiehillä sekä ennen kaikkea kartanlukijallani Arto Kapasella riittää virtaa nostamaan meitä
SM-pisteiden viidenneltä sijalta kärkitaisteluun. Tosin vaikka se vaatii täydellistä onnistumista ja täysin virheetöntä suoritusta, lupaan vastata haasteeseen."

Perjantai-iltana klo 18 käynnistyvässä ja lauantaina klo 17 päättyvässä SM Vaakuna-rallissa ajetaan kuusi pikataivalta ja noin 105 erikoiskoekilometriä.

(Teksti ja kuva: Jani Kekoni)

SM1-luokan pistetilanne osakilpailun 1/7 jälkeen:
1. Juha Salo, 37,5 pistettä
2. Ari Vihavainen, 30 pistettä
3. Mikko Lehessaari, 24 pistettä
4. Teemu Asunmaa, 19,5 pistettä
5. Mikko Eskelinen, 16,5 pistettä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa