Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Eskelinen aikoo palkintokorokkeelle

19.02.2013 /

Tulevana viikonloppuna Mikkelin ympäristössä ajettavassa SM Vaakuna-rallissa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 40, hakee ralliuransa ensimmäistä palkintokorokesijoitusta. Kolme viikkoa sitten modernilla Ford Fiesta S2000 -ralliautolla Rovaniemellä ajetussa Arctic Lapland Rallissa upeasti viidenneksi korkeimmat SM-pisteet napannut rata-autoilun Suomen, Viron ja Espanjan mestari ja kartanlukija Arto Kapanen tähtäävät kärkivauhtiin.

Lähtönumerolla 4 umpikieroille savolaisille rallipoluille Eskelinen starttaa itseluottamusta puhisten. Eskelinen uskoo, että vapaasti hengittävän nelivetoisen Ford Fiesta S2000 -ralliauton niksit ovat nyt hanskassa ja kilvanajo palkintokorokesijasta on mahdollista.
"Testierikoiskokeella haimme rajoja osuuksille, joissa Arctic Lapland Rallissa kärsin aikahäviöitä. Rajat löytyivät jopa niin hyvin, että pääsimme myös harjoittelemaan erikoiskokeelta lipsahtamista eli ulosajoa."
"Mikkelissä autooni liimataan ralliurani pienin lähtönumero, mikä ja se takaa sen, ettei ainakaan spooria tiehen ehdi tulla ja muutenkin latu on kolmen kilpailijan jäljiltä putsaantunut irtolumesta. Lähtöpaikka on siis ehkäpä koko kilpailun paras", Eskelinen spekuloi.

"Kaikin puolin luottavaisin mielin Mikkelin kimuranteille erikoiskokeille starttaan eikä tavoitteesta ole syytä tinkiä. Kuljettajan ja PrintSport Racingin ammattilaistiimin ralliauton lisäksi huoltomiehillä sekä ennen kaikkea kartanlukijallani Arto Kapasella riittää virtaa nostamaan meitä
SM-pisteiden viidenneltä sijalta kärkitaisteluun. Tosin vaikka se vaatii täydellistä onnistumista ja täysin virheetöntä suoritusta, lupaan vastata haasteeseen."

Perjantai-iltana klo 18 käynnistyvässä ja lauantaina klo 17 päättyvässä SM Vaakuna-rallissa ajetaan kuusi pikataivalta ja noin 105 erikoiskoekilometriä.

(Teksti ja kuva: Jani Kekoni)

SM1-luokan pistetilanne osakilpailun 1/7 jälkeen:
1. Juha Salo, 37,5 pistettä
2. Ari Vihavainen, 30 pistettä
3. Mikko Lehessaari, 24 pistettä
4. Teemu Asunmaa, 19,5 pistettä
5. Mikko Eskelinen, 16,5 pistettä

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 74 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 72 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 72 pistettä MäntsMK (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 56 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa