Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki luottavaisena Mikkeliin

20.02.2013 /

mikkeli-kalle2.jpg

Rallin kolminkertainen Suomen mestari Kalle Pinomäki on valmis nousemaan voittotaisteluun kauden toisessa SM-osakilpailussa
Mikkelissä. SM-avauksessa saavutetun toisen sijan jälkeen Set Promotion -tiimi on keskittynyt Renault Twingo R2:n kehitystyöhön, jonka tuloksena Pinomäki sekä hänen kartanlukijansa Matti Kaskinen starttaavat tulevana viikonloppuna hyvillä filiksillä kaksipäiväisen SM-osakilpailun haastavalle reitille.

"Meillä on nyt autosta enemmän tietoa, ja suuntaviivat sen kehittämiseen ovat selvillä. Takana on yli 100 testikilometriä ja
torstaina ennen kilpailua ajetaan vielä lisää testiä. Muutimme testeissä muun muassa auton voimansiirron asetuksia, joiden avulla saimme auton paremmin kääntymään sekä pysymään vakaammin ajourassa.

"Testin jälkeen Twingoa pystyy ajamaan jo huomattavasti rohkeammin. Suunta on oikea, autoon on hyvä luotto, joten olemme varmasti kilpailukykyisempiä kuin Rovaniemellä", Pinomäki kertoo.

Kauden toinen rallin SM-osakilpailu ajetaan Mikkelissä ja sen ympäristössä. Alueen haastavat ja vauhdikkaat tiet ovat Pinomäen
mieleen.
"Ralli käynnistyy jo perjantai-illan pimeydessä kahdella EK:lla, joilla on oltava heti hereillä. Rallireitti on aikaisempina vuosina
sisältänyt erilaisten teiden yhdistelmiä, joissa eteen tulee useita rytminvaihdoksia. Nuotti pitää olla kunnossa, pikkutien osuuksilla saa olla tarkkana, sillä teiden luonne vaihtuu nopeasti."

"Mikkelin SM Vaakuna-ralli on aina ollut lempikisojani. Puitteet ovat hienot, järjestelyt toimivat ja rallireitti on haastava. Mikkelin SM-ralli on aina ajofiilistä nostattava tapahtuma", Pinomäki toteaa.

Kauden toinen rallin SM-osakilpailu alkaa perjantaina 22.2. klo 18 alkaen, jolloin ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 17,2 km. Yötauon jälkeen lauantaina ajetaan klo 10 alkaen täysi kilpailupäivä, neljä erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 88,3 km. Rallin maalijuhlallisuudet alkavat noin klo 17 Mikkelin torilla.
(teksti ja kuva: Marko Mäkinen)

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa