Facebook Twitter Email Pinterest

SM Vaakuna-Ralli alkamassa näillä hetkillä

22.02.2013 / SM Vaakuna-Ralli alkamassa näillä hetkillä

Jännittävissä tunnelmissa Mikkelissä odotellaan Ralli SM -sarjan toisen osakilpailun, SM Vaakuna-Rallin starttia. Lisää sähäkkää tunnelmaa saatiin viikolla, kun selvisi, että Mikkelin oma poika Jari Ketomaa tulee mukaan kisaan. Eikä tässä vielä kaikki. Juha Salo saa kovan vastustajan vielä Ari Vihavaisestakin, sillä nyt tiedetään, että Vihavaisella on alla Mitsun WRC-auton, ns. step2-versio.
Asiantuntijat penkalta ovat kertoneet, että auto on sama, jolla Mika Häkkinen ajoi vuonna 2003 Tunturirallin. Autolla on ajanut myös ranskalainen Francois Delecour, yhden Safari-rallin, jossa tosin keskeytti ykkösellä, ja vielä yhden asfalttikisan.

Mäntyharjulaisella rallihirmu Jani Paasosella on ollut "näpit" mukana auton hankkimisessa Suomeen ja nyt siis Vihavaisen käskettäväksi. Onko WRC-versioinen Mitsu nopeampi kuin Juha Salon "rakkaudella" huippukuntoon rakennettu Evo10, alkaa pikku hiljaa selvitä, kunhan ralli etenee.

Jyväskylän Mikko Eskelinen, joka on liikkeellä hallitsevan nelivetoluokan suomenmestarin Esapekka Lapin viimevuotisella autolla, on aina ajanut Mikkelin ensimmäisenä päivänä ajetulla raviradalla loistoajan. Nyt Raviradan erikoiskoe on täysin erilainen kuin aiemmin: kaksi kilpailijaa lähtee puolen kierroksen erolla ovaalinmuotoiselle, parin kilometrin mittaiselle erikoiskokeelle ja ajaa kaksi kierrosta. Mihin Eskelinen nyt yltää?

Parin vuoden takainen junioreiden suomenmestari ajoi Rovaniemellä hyvän kilpailun. Nyt on lähtönumero peräti 3, mielenkiintoista nähdä, miten eteläsavolaiset rallitiet sopivan pohjanmaalaiselle.

Myös Super2000-luokitellulla Skodalla avaa täältä Mikkelistä SM-kauden Kari Hämäläinen, jolta ruokamyrkytyksen vuoksi jäi Rovaniemen kisa väliin.

Kaksivetoisten luokkien ennakkoasetelmista ei uskalla sano etukäteen mitään. Joonas Lindroos oli SM3-luokassa toki Rovaniemellä melko ylivoimainen, mutta se kisa on niin yllätyksellinen, ettei siitä kannata kovin vahvoja johtopäätöksiä vetää. Tasaista kisaa odotellaan, tämän päivän jälkeen nähdään, kuinka tasaista huomiseksi on odotettavissa. Seuratkaapa Marko Mäntyä, Kalle Pinomäkeä, Jaro Kinnusta, Jukka Korhosta, Olli Lahtea, Esa Ruotsalaista, Henri Kolsia, Matias Kauppista - ihan vain muutaman kovan nimen mainitakseni...

Sää on täällä Mikkelissä mitä parhain. Pakkasta on vain yhden asteen verran, ja huomiselle on luvassa peräti plus-asteita. Toivottavasti tien pinta ei lämpimästä ilmasta johtuen pehmene liikoja. Reitti on erittäin vaihteleva ja haasteellinen, kertoivat kilpailijat tutustumisen jälkeen. Rytminvaihdoksia on kaikilla pikataipaleilla, risteyksiäkin joku laski olevan peräti 50.

Tänään perjantaina ajetaan kaksi erikoiskoetta, huoltoon ensimmäistä kilpailijaparia odotellaan noin kello 19.20. Huomenna ajetaan neljä pätkää, maalissa kilpailijat ovat noin kello 17.15 alkaen.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa