Facebook Twitter Email Pinterest

Mikkelin toinen päivä alkamassa

23.02.2013 / Mikkelin toinen päivä alkamassa

Mikkelin SM Vaakuna-rallin toinen päivä on valjennut loistavassa rallisäässä. Lämpötila on asteen verran pakkasella ja taivas on pilvinen.

Kilpailijat starttaavat tämän päivän reitille täsmälleen samassa järjestyksessä kuin eilenkin, eli numerojärjestyksessä. Juha Salo on reitillä ensimmäisenä, ja tänä aamuna huollon jälkeiselle AT:lle tuli kiireellä. Eilen illalla havaittiin, että moottorin hihnalaakeri oli "sökö", varaosia haettiin illalla PrintSportilta Lievestuoreelta ja tänä aamuna 15 minuutin huollon aikana uusi laitettiin paikalleen.
AT-asemalla Salo ehti Marko Salmisen kanssa määrätyssä ajassa, joten aikarangaistusta ei tullut.

Kuljettajat lupasivat huollosta lähtiessään, että tänään hyökätään oikein tosissaan. Kilometrejä tänään on noin 90 neljän erikoiskokeen verran. Aamun ensimmäinen erikoiskoe alkaa kello 11.25. Kilpailijoiden mukaan se on eilisen avauspätkän tapaan erittäin haastava.

Jännitettävää riittää yllin kyllin: Jatkaako Ari Vihavainen hurjaa menoaan kuten eilen ek:lla 1, saiko Jari Ketomaa autoa tälle päivälle yhtään paremmaksi ajettavaksi. Miten Juha Salo vastaa tämän kaksikon vauhtiin? Ketomaa ei täältä saa pisteitä, mutta Vihavaisen kovan vauhdin vuoksi ei Salokaan voi varmistella. Varmasti he kumpikin janoavat korkeimpia SM-pisteitä täältä.

SM3-luokassa Olli Lahti joutui jälleen aikavirheen uhriksi, kuten Rovaniemelläkin. Tällä kertaa Lahden aika on korjattu: eilinen luokan 10. sija on nyt 5:s. Junioreiden hallitseva suomenmestari lähtee tähän päivään viidenneltä sijalta, eroa kärkeen on 23,9 sekuntia. Kärkikaksikkona samalla ajalla ovat Jukka Korhonen ja Jaro Kinnunen. Sääntöjen mukaan tasa-ajan sattuessa se kuljettaja, kumpoi on nopeampi ykköserikoiskokeella on tuloslistalla edellä.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa