Facebook Twitter Email Pinterest

Tomi Vileniuksen käsittämätön keskeytysputki jatkuu

26.02.2013 / Tomi Vileniuksen käsittämätön keskeytysputki jatkuu

tomivilenius-mikkeli2013f.jpg

Ralli SM -sarjan todellinen epäonnen soturi, porvoolainen Tomi Vilenius oli Mikkelissä ajetun sarjan toisen osakilpailun jälkeen siipi tukevasti maassa. Kolmatta vuotta epäonnen kovassa niskalenkissä painiskelevan Vileniuksen ja kartanlukija Sami Ryynäsen kohtalona oli Renault Clio R3 -ralliautonsa moottoririkon saattelemana jättää kilpailu sen viimeisellä erikoiskokeella kesken. Ennen matkan katkaissutta teknistä vikaa kaksikko piti hallussaan SM2-luokan viidettä sijaa. Koska kaksi edellä ollutta kanssakilpailijaa myös kohtasi ongelmia, olisivat Vilenius ja Ryynänen olleet SM2-luokan palkintokorokkeen alimmalla sijalla. Onnetar ei ollut samaa mieltä.

Vilenius avasi kuuden erikoiskokeen ja noin 105 erikoiskoekilometrin mittaisen rallin keskinkertaisilla suorituksilla. Hermostunut ajo tarjosi myös yleisölle ylimääräistä viihdettä, kun Mikkelin raviradalla ajetun toisen erikoiskokeen shikaaniin tultaessa liukas jarrutuspaikka vei kovaan penkkaan. Osuma oli niin kova, että kuljettajan puoleinen ovi painui sisään ja rikkoontuneen sivulasin sirpaleet pyörivät ohjaamossa vielä seuraavanakin kilpailupäivänä. Lisäksi kun kolmannella pikataipaleella pakoputken pääty repesi kiinnityksistään, oli SM2-luokan mitalistikandidaatti oli pakotettu hiljentämään vauhtia, jottei kuuma pakoputki olisi sulattanut auton alustan muoviosia kuten polttoainetankkia ja sytyttänyt sitä tuleen.

Huoltotauon jälkeistä viimeistä pikataivalta Vilenius ehti taivaltaa noin 12 kilometriä, kun kertalaakista moottorin alakerta jumiutui ja leikki jäi kesken. Keskeytysilmoitusta jättäessään Vilenius toivoi pikaisesti pääsevänsä treffeille onnettaren kanssa, koska maalilipulle pääseminen on nyt kolmen kokonaisen vuoden ajan ollut hänelle tuskaa. Alkukauden kolmesta kilpailusta tuloslistalla komeilee kolme teknisten vikojen myötä aiheutunutta keskeytystä.

"Tunturirallin pettymyksen jälkeen en auton myöhäisten korjaustoimenpiteiden seurauksena juurikaan ehtinyt käydä testipätkällä.
Se näkyi ajossa, joka oli yhtä yön synkkää katseltavaa kuin pimeässä ajetut pikataipaleet. Lisäksi kun kakkospätkällä ruttasin auton kyljen shikaaniin ja kolmosella painiskelimme pakoputkihässäkän parissa, kruunasi kaiken lisäksi moottoririkko murheellisen kilpailun, ja jälleen palasimme kotiin kilpuri murheellisen näköisenä", Vilenius kertoo.

"Epäonnen niskalenkistä ei nähtävästi ihan helpolla pääse irti. Kolmen keskeytyksen myötä alkuvuoden kolmen kilpailun saldo on myös budjetillisesti murhaavaa katsottavaa. Nyt näyttää siltä, ettemme reilun kahden viikon päästä Joensuussa ajettavaan osakilpailuun tule starttaamaan. Tarvitsisimme kuumeisesti lisärahoitusta, jotta saisimme moottorin kuntoon tai muuten vaihtoehtona ei ole muuta kuin heittää pyyhe SM-sarjan osalta kehään. Murheista huolimatta haluan lämpimästi kiittää
yhteistyökumppaneita, jotka ovat mahdollistaneet kilpailemisen SM-sarjassa", siipirikkoinen Vilenius päätti.
(teksti ja kuva: Jani Kekoni)

Lopputulokset SM Vaakuna ralli 23.2.2013, SM2 Super2-luokka:
1. Jussi Vainionpää & Mika Juntunen, Honda Civic Type R, 1.03.28,3
2. Esa Ruotsalainen & Jukka Ruotsalainen, Honda Civic Type R, + 18,2sek
3. Jaakko Lavio & Veikko Kanninen, Honda Civic Type R, + 3.10,1sek
---
kesk. Tomi vilenius & Sami Ryynänen, Renault Clio R3, ek6 moottoririkko

Ralliautoilun SM-sarjatilanne 2013: 2/7 osakilpailua:
1. Jussi Vainionpää, Honda Civic Type-R, 62,5 pistettä
2. Esa Ruotsalainen, Honda Civic Type-R, 39,5 pistettä
3. Henri Kolsi, Honda Civic Type-R, 33 pistettä
---
8. Tomi Vilenius, Renault Clio R3, 15,0 pistettä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa