Facebook Twitter Email Pinterest

Olli Lahti hyvin valmistautuneena SM Itäralliin

08.03.2013 / Olli Lahti hyvin valmistautuneena SM Itäralliin

Olli Lahti Citroen C2.jpg

Viime vuonna rallin juniorimestaruuden voittanut Olli Lahti on päässyt talvikaudella hyvään vauhtiin kovatasoisessa yleisen luokan SM-sarjassa. Tänä viikonloppuna on ohjelmassa talvikauden päätösosakilpailu Joensuun seudun äkkiväärillä teillä.

Nokialainen 22-vuotias Lahti on suorittanut varsin huolellisen valmistautumisen, kun hän on treenannut kisaviikolla kahtena päivänä Citroën C2R2 -kilpurin ohjaamossa.

Lahti osallistui Keuruulla AKK:n valmennusryhmän, Driver Academyn, leirille. Maanantaina oli ohjelmassa nuotitusharjoituksia, minkä jälkeen kahtena seuraavana päivänä treenattiin itse ajamista.

"Lähtökohdat tulevaan ralliin ovat kunnossa. Tuntuma autoon ja ajamiseen on nyt hyvällä tolalla. Hieman muutin kilpurin säätöjä esimerkiksi pyöränkulmien osalta", Olli Lahti kertoi.

"Nyt on luottoa autoon eri lailla kuin edellisessä osakilpailussa. Se hyvä tuntuma täytyy myös käyttää hyödyksi kilpailutilanteessa. On tietenkin tärkeää saada hyvä alku ralliin ja pystyä ajamaan ilman pikkuvirheitä."

Olli Lahti ja hänen kartanlukijansa Tero Aspegren nuotittavat SM Itärallin erikoiskokeita perjantain aikana. Kauden kolmas SM-osakilpailu käynnistyy lauantaina klo 10.

"En ole ajanut rallia tuolla suunnalla, mutta kuulemani mukaan erikoiskokeet ovat varsin vaativia mutta kilpailijan kannalta oikein nautittavia ajaa. Nuotituksessa täytyy tehdä tarkat nuotit, että siitä saa parhaan mahdollisen pohjan kisalle. Alkuviikon nuottitreenin jäljiltä on kiva lähteä kilpailuun", Lahti päätti.
(teksti ja kuva: Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa