Facebook Twitter Email Pinterest

Olli Lahti hyvin valmistautuneena SM Itäralliin

08.03.2013 / Olli Lahti hyvin valmistautuneena SM Itäralliin

Olli Lahti Citroen C2.jpg

Viime vuonna rallin juniorimestaruuden voittanut Olli Lahti on päässyt talvikaudella hyvään vauhtiin kovatasoisessa yleisen luokan SM-sarjassa. Tänä viikonloppuna on ohjelmassa talvikauden päätösosakilpailu Joensuun seudun äkkiväärillä teillä.

Nokialainen 22-vuotias Lahti on suorittanut varsin huolellisen valmistautumisen, kun hän on treenannut kisaviikolla kahtena päivänä Citroën C2R2 -kilpurin ohjaamossa.

Lahti osallistui Keuruulla AKK:n valmennusryhmän, Driver Academyn, leirille. Maanantaina oli ohjelmassa nuotitusharjoituksia, minkä jälkeen kahtena seuraavana päivänä treenattiin itse ajamista.

"Lähtökohdat tulevaan ralliin ovat kunnossa. Tuntuma autoon ja ajamiseen on nyt hyvällä tolalla. Hieman muutin kilpurin säätöjä esimerkiksi pyöränkulmien osalta", Olli Lahti kertoi.

"Nyt on luottoa autoon eri lailla kuin edellisessä osakilpailussa. Se hyvä tuntuma täytyy myös käyttää hyödyksi kilpailutilanteessa. On tietenkin tärkeää saada hyvä alku ralliin ja pystyä ajamaan ilman pikkuvirheitä."

Olli Lahti ja hänen kartanlukijansa Tero Aspegren nuotittavat SM Itärallin erikoiskokeita perjantain aikana. Kauden kolmas SM-osakilpailu käynnistyy lauantaina klo 10.

"En ole ajanut rallia tuolla suunnalla, mutta kuulemani mukaan erikoiskokeet ovat varsin vaativia mutta kilpailijan kannalta oikein nautittavia ajaa. Nuotituksessa täytyy tehdä tarkat nuotit, että siitä saa parhaan mahdollisen pohjan kisalle. Alkuviikon nuottitreenin jäljiltä on kiva lähteä kilpailuun", Lahti päätti.
(teksti ja kuva: Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa