Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hämäläinen keskeytti ylipitkän loikan takia

11.03.2013 / Kari Hämäläinen keskeytti ylipitkän loikan takia

kh2-joensuu-jk.jpg

Kari Hämäläisen kilpailu viikonlopun SM Itärallissa Joensuussa jäi hyvin lyhyeksi. Ford Fiesta S2000 -autolla ajava ruskolainen joutui
heivaamaan kilvanajon jo heti kättelyssä, kun rajussa hypyssä kuskin alaselkä sai vähän kipeää.
"Ensimmäisellä erikoiskokeella oli kaksi ja puoli kilometriä lähdöstä yllättävä nyppy. Tulin siihen aivan ylikovaa. Auto lähti aikamoisen
ilmavaan lentoon, ja tuli aivan nokalleen alas. Heti perään oli ysikymppioikea, enkä saanut mitenkään autoa kääntymään. Sinne se meni
suoraan hankeen neljäksi minuutiksi. Alaselkä otti vähän kipeätä, enkä pystynyt enää jatkamaan. Seuraavillakin erikoiskokeilla olisi ollut niin paljon hyppyjä, että en halunnut riskeerata selän suhteen mitään", Hämäläinen sanoi.

Hämäläinen ajoi ensimmäistä kertaa urallaan Joensuun seudulla. Vauhdikkaat tiet olisivat olleet hienoja ajaa maaliin asti, mutta nyt kohtalo puuttui kiusallisesti peliin. Hämäläinen keskeytti toisen erikoiskokeen jälkeen, kun kipu selässä äityi liian hurjaksi.
"Lähdimme tekemään kovaa tulosta, ja tavoitteena oli ajaa viiden joukkoon. Se vaati riskien ottamista. Nuotti oli kuitenkin tähän hypylle liian optimistinen. Meillä oli vauhtia 160 km/h, mutta suurin piirtein sata olisi ollut maksimi", Hämäläinen ruoti.

Kilpailun voittoon ajoi Juha Salo. Hämäläisen ja kartanlukija Risto Pietiläisen talvikausi jäi laihaksi. Rovaniemi jäi väliin sairastumisen vuoksi, Mikkelissä homma jäi teknisen vian vuoksi kesken ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen ja Joensuu jatkoi samaa kierrettä.
"Talvikaudesta ei jäänyt kuin luu käteen. Ei näille jutuille oikein mitään voi. Motorsport on tällaista. Ehkä oli etenkin Joensuussa vähän liikaa yritystä. Printsportin porukalle kuitenkin iso kiitos. Matti Hänninen on pitänyt siellä huollossa autoani kuin omaansa. Loistavaa ja ammattitaitoista väkeä. Kalustosta ei ole homma kiikastanut. Nyt vedämme hetken henkeä ja jatkamme kovalla innolla kevättauon jälkeen", Hämäläinen mietti.

Nelivetoisten SM1-luokkaa johtaa maksimipistein Juha Salo. Kausi jatkuu kesäkuussa Laihialla.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa