Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hämäläinen keskeytti ylipitkän loikan takia

11.03.2013 /

kh2-joensuu-jk.jpg

Kari Hämäläisen kilpailu viikonlopun SM Itärallissa Joensuussa jäi hyvin lyhyeksi. Ford Fiesta S2000 -autolla ajava ruskolainen joutui
heivaamaan kilvanajon jo heti kättelyssä, kun rajussa hypyssä kuskin alaselkä sai vähän kipeää.
"Ensimmäisellä erikoiskokeella oli kaksi ja puoli kilometriä lähdöstä yllättävä nyppy. Tulin siihen aivan ylikovaa. Auto lähti aikamoisen
ilmavaan lentoon, ja tuli aivan nokalleen alas. Heti perään oli ysikymppioikea, enkä saanut mitenkään autoa kääntymään. Sinne se meni
suoraan hankeen neljäksi minuutiksi. Alaselkä otti vähän kipeätä, enkä pystynyt enää jatkamaan. Seuraavillakin erikoiskokeilla olisi ollut niin paljon hyppyjä, että en halunnut riskeerata selän suhteen mitään", Hämäläinen sanoi.

Hämäläinen ajoi ensimmäistä kertaa urallaan Joensuun seudulla. Vauhdikkaat tiet olisivat olleet hienoja ajaa maaliin asti, mutta nyt kohtalo puuttui kiusallisesti peliin. Hämäläinen keskeytti toisen erikoiskokeen jälkeen, kun kipu selässä äityi liian hurjaksi.
"Lähdimme tekemään kovaa tulosta, ja tavoitteena oli ajaa viiden joukkoon. Se vaati riskien ottamista. Nuotti oli kuitenkin tähän hypylle liian optimistinen. Meillä oli vauhtia 160 km/h, mutta suurin piirtein sata olisi ollut maksimi", Hämäläinen ruoti.

Kilpailun voittoon ajoi Juha Salo. Hämäläisen ja kartanlukija Risto Pietiläisen talvikausi jäi laihaksi. Rovaniemi jäi väliin sairastumisen vuoksi, Mikkelissä homma jäi teknisen vian vuoksi kesken ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen ja Joensuu jatkoi samaa kierrettä.
"Talvikaudesta ei jäänyt kuin luu käteen. Ei näille jutuille oikein mitään voi. Motorsport on tällaista. Ehkä oli etenkin Joensuussa vähän liikaa yritystä. Printsportin porukalle kuitenkin iso kiitos. Matti Hänninen on pitänyt siellä huollossa autoani kuin omaansa. Loistavaa ja ammattitaitoista väkeä. Kalustosta ei ole homma kiikastanut. Nyt vedämme hetken henkeä ja jatkamme kovalla innolla kevättauon jälkeen", Hämäläinen mietti.

Nelivetoisten SM1-luokkaa johtaa maksimipistein Juha Salo. Kausi jatkuu kesäkuussa Laihialla.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa