Facebook Twitter Email Pinterest

Vainionpää-Juntuselle talvikaudesta triplavoitto

12.03.2013 / Vainionpää-Juntuselle talvikaudesta triplavoitto

Joensuussa ajettiin Ralli SM -sarjan kolmas osakilpailu lauantaina 9.3.2013. Talvikauden päätösosakilpailussa ajettiin kahdeksan erikoiskoetta, joista kertyi 95 erikoiskoekilometriä. Ennen Joensuun kilpailua Vainionpää oli SM-pisteissä kärjessä voitettuaan kaksi edellistä SM-rallia Rovaniemellä ja Mikkelissä. SM2-luokan osalta kilpailu oli tiukka. Rallin voitto selvisi vasta viimeisellä erikoiskokeella.

Kaksivetoisten tuloskärkeä pitivät ensimmäisten viiden erikoiskokeen ajan Marko Mänty, Jussi Vainionpää ja Esa Ruotsalainen. Edellisessä osakilpailussa Mikkelissä hyvin ajanut Veli-Pekka Karttunen putosi kärkiajoista jo ensimmäisten erikoiskokeiden jälkeen jarruongelmien vuoksi.

Kuudes erikoiskoe oli rallin pisin 29,93 kilometriä. Tälle erikoiskokeelle Ruotsalainen kellotti kärkiajan Vainionpään jäädessä 13,2 sekuntia. Kuudennen erikoiskokeen jälkeen Ruotsalaisen etumatka oli 6,3 sekuntia toisena ajavaan Vainionpäähän.
"Pieniä virheitä on tullut tehtyä, ja ne näkyvät kellossa. Kuutosella oli parikin pahaa paikkaa, että hyvä kun ei suistuttu. Pikkutien osuus meni huonosti, se ei sopinut meidän autolle kyllä yhtään. Kuuden sekunnin ero on mahdollista vielä ajaa kiinni, kyllä me yritetään. Mitään ihan hirveitä riskejä ei kuitenkaan haluta ottaa", jutteli Vainionpää EK:n 6 jälkeen.

Ennen viimeistä erikoiskoetta kilpailu kävi tiukaksi. Vainionpää nousi kärkeen ajettuaan seitsemännelle erikoiskokeelle 6,6 sekunnin pohjat. Näin ero Vainionpään ja Ruotsalaisen välillä oli kokonaiskilpailussa vain 0,3 sekuntia Vainionpään hyväksi. Ruotsalainen jäi viimeisellä erikoiskokeella 8,1 sekuntia Vainionpään taakse, ja näin Vainionpää otti SM-rallien talvikaudelta jo kolmannen osakilpailu voittonsa.

Itärallin jälkeen Vainionpää jatkaa maksimipistein SM2-luokan kärjessä.
"Vähän oli meilläkin sellaista pientä hermostumista viimeisellä erikoiskokeella, sen verran meni jännäksi. Hyvä näin, tästä on hyvä jatkaa kesäkaudelle", Vainionpää kommentoi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa