Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki luottavaisena Laihian kisaan

15.06.2013 / Kalle Pinomäki luottavaisena Laihian kisaan

kalle copy.jpg


Ralli SM -sarjan neljäs ja samalla kesäkauden avaava SM-osakilpailu Pohjanmaa Ralli ajetaan Etelä-Pohjanmaalla Laihian ympäristössä. Talvikauden jälkeen SM3-luokan SM-pisteissä neljäntenä ajava Set Promotionin Kalle Pinomäki starttaa viikonlopun kuuden erikoiskokeen koitokseen hyvin valmistautuneena ja luottavaisena.
"Soralla ajettujen ennakkotestien perusteella tuntuu siltä, että olemme saaneet aika paljon aikaan. Auton säätöihin liittyneet pikkujutut, jotka talvikaudella hieman kaiversivat, on saatu korjattua: autoon on nyt hyvä luotto ja se on äärettömän hyvä ajaa."

"Testi on tietysti aina testi, mutta melko maksimivauhtia pystyimme helposti ajamaan. Auto on nyt mieleinen", Kalle Pinomäki toteaa.

Pohjanmaa Rallissa SM-luokkien lähtöjärjestys on kokeiluluonteisesti muista poikkeava. Kaksivetoisten luokissa SM2 ja SM3 ajavat SM-sarjalaiset starttaavat reitille ennen nelivetoisten SM1-luokan sarjakuljettajia. SM3-luokassa Renault Twingo R2:a ajava Kalle Pinomäki, kartanlukijanaan Matti Kaskinen, starttaavat reitille lähtönumerolla 4.
"Luokassamme nähtiin jo talvikaudella hyvät ja tiukat kisat, joten tämä on meille hieno mahdollisuus ajaa keulilla ja saada samalla myös parempi näkyvyys. Onneksi ei tarvitse ihan ensimmäisenä kärjessä startata, kun edessä tien pintaan viivaa piirtää jo kolme muuta autokuntaa."

Perjantaina nuotituksen ajaksi alueelle on luvattu kovaa vesisadetta, joka voi aiheuttaa vielä kilpailupäivänäkin yllätyksiä.
"Kovassa sateessa nuotittaminen on tarkkaa ja haastavaa puuhaa. Teille syntyy nopeaa tahtia vesilammikoita, ja siinä sitten saa miettiä, ovatko samat vesilammikot vielä kilpailupäivänä olemassa?"

"Toki sade samalla sitoo liukkaan irtohiekan tiukasti tien pintaa kiinni ja se lisää pitoa. Panostetaan siihen, että tehdään hyvä pahvi (nuotit) ja saadaan ajo heti alusta asti käyntiin ja ollaan hereillä. Kaikki muut ovat varmasti tehneet kovasti töitä vauhtinsa parantamiseksi, eikä tässä lajissa saa mitään ilmaiseksi, mutta silti uskon, että olemme vauhdin suhteen lähempänä kärkeä kuin talvella olimme. Voittoa haetaan", Pinomäki päättää.

SM Pohjanmaa Rallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta, joista kaksi ajetaan kahdesti: 1/3 ja 2/5. Koko reitin pituus on 219 km, josta erikoiskokeiden osuus on 90,2 km. Kilpailun lähtö tapahtuu kello 11.01 Laihian koulukeskuksen piha-alueelta. Ensimmäiselle tauolle Laihian koulukeskuksen alueelle kilpailijoita odotetaan kello 13.04 alkaen ja toiselle klo 15.20 alkaen. Maalissa kilpailijat ovat kello 17.28 alkaen.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa